Vandaag op tv: Formule 1 GP van Spanje, start Aletta's Reis, laatste aflevering De Klas en meer

Vandaag op tv: Formule 1 GP van Spanje, start Aletta's Reis, laatste aflevering De Klas en meer
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 12 mei 2019

Kijktip :

Vandaag staat de Formule 1 GP van Spanje op het programma. Ook de avond is goed gevuld met interessante programma's. Zo begint de historische reisserie Aletta's Reis en is de laatste aflevering van De Klas te zien, waarin Claudia de Breij voor de klas staat. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 12 mei 2019.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: Formule 1 GP van Spanje

14.00 uur, Ziggo Sport/RTL Duitsland

Voorbeschouwing en vanaf 15:10 uur live verslag van de Formule 1 GP van Spanje, gereden op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Met commentaar van Olav Mol, analyse van onder anderen Robert Doornbos en bijdrages rechtstreeks vanaf de grid. Presentatie: Rob Kamphues. Ook op RTL Duitsland, dat bij veel providers in het standaardpakket zit, is de race te zien. Bekijk hier op welk kanaal RTL Duitsland bij jouw tv-aanbieder te vinden is.


Nieuw: Cuba na Castro

20.25 uur, NPO 2

Vanavond is de eerste aflevering van de vierdelige reisserie Cuba na Castro opnieuw te zien. Vorige week was er een technisch probleem, waardoor de ondertiteling niet gelijk liep met het beeld. Cuba na Castro is elke zondag om 20.25 uur te zien op NPO 2. De Cubaans-Nederlandse Yuri Capetillo Hardy wordt in dit programma gevolgd tijdens de beladen terugkeer naar zijn geboorteland. Hij leert het land dat hij vijftien jaar eerder in armoede achterliet, opnieuw kennen.


Nieuw: Death and Nightingales

21.00 uur, BBC First

Vanaf vanavond is de driedelige miniserie Death and Nightingales, gebaseerd op de moderne Ierse klassieker van Eugene McCabe, elke zondag om 21.00 uur te zien op BBC First. De serie is een meeslepend verhaal over liefde, verraad en revanche. Het verhaal speelt zich af in 1885 op het prachtige spookachtige platteland van Fermanagh. Bekijk hier op welk kanaal BBC First bij jouw tv-aanbieder te vinden is.


Nieuw: Aletta's Reis

21.15 uur, NPO 2

Vanavond start de vijfdelige historische reisserie Aletta's Reis, waarin journaliste Step Vaessen op zoek gaat naar vrouwen die in de geest van Aletta Jacobs strijden voor vrouwenrechten. Het uitgangspunt is de wereldreis die Aletta in 1911 en 1912 maakte. Het is dit jaar honderd jaar sinds de invoering van het vrouwenkiesrecht in Nederland. Dat was de kroon op het werk van arts en feministe Aletta Jacobs. Haar leven was een aaneenschakeling van grensverleggende daden en opvattingen die dwars tegen de mores van haar tijd in gaan.


De Klas: Claudia de Breij in laatste aflevering

21.45 uur, NPO 1

In de laatste aflevering van dit seizoen van De Klas, waarin een BN'er les geeft aan groep leerlingen, vertelt cabaretière Claudia de Breij praat met de klas over liefde. Is het mogelijk zonder liefde te leven? Hoe denken de leerlingen over trouwen? En is liefde grenzeloos? In De Klas behandelt elke aflevering een andere bekende Nederlander een universeel thema, bijvoorbeeld liefde of zelfontplooiing. Het zijn thema's waar de BN'ers persoonlijk iets mee hebben. Wat volgt is een blik op de wereld vanuit de klas.


Docu: Sideline

21.50 uur, Canvas

Documentaire over de droom van veel Afrikaanse voetbaltalenten om het in Europa te maken. Na een aanslepende knieblessure moet Moses Adams (28), een voormalig Nigeriaans international, aanvaarden dat zijn voetballoopbaan afgelopen is. Ondertussen gaat de geldkraan bij Adams geleidelijk aan dicht en zijn parcours neemt een merkwaardige wending. Adams beslist zelf een voetbalacademie op te richten in zijn thuisland Nigeria.Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vandaag op tv: Formule 1 GP van Spanje, start Aletta's Reis, laatste aflevering De Klas en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV