Top 5 films Marwan Kenzari: van treinconducteur in Murder on the Orient Express tot superschurk in Disney's Aladdin

Top 5 films Marwan Kenzari: van treinconducteur in Murder on the Orient Express tot superschurk in Disney's Aladdin
Aladdin vanaf 22 mei in de Nederlandse bioscopen te zien

Film :

De Nederlandse topacteur Marwan Kenzari flikt het weer om een grote rol in een mega (Disney) productie te scoren. Hij speelt de duistere karakter Jafar in de Disney's live-action versie van de film Aladdin. Om dit te vieren heeft Gids.tv een top 5 geselecteerd van de beste films met acteur Marwan Kenzari.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

1. Aladdin (Vanaf 22 mei 2019)
De Disney live-action trein draait op volle toeren. Met een topcast inclusief Mena Massoud, Naomi Scott en natuurlijk Will Smith als de blauwe geest. Plus de superschurk Jafar, gespeeld door Marwan Kenzari. Een waanzinnig avontuur wat op ons wacht, waar de Arabische nachten lang zijn.

2. Rabat (2011, IMDb ★ 7,1)
Het mag duidelijk zijn: Marwan is trots op de film Rabat uit 2011. Op zijn borst staat in volle glorie Rabat getatoeëerd. De sympatieke acteur heeft in 2011 deze roadmovie gemaakt. Nadir gaat samen met zijn vrienden Abdel en Zakaria de taxi van zijn vader naar de Marokkaanse hoofdstad Rabat brengen. Lees hier waar je de film Rabat kunt streamen.

3. Murder on the Orient Express (2017, IMDb ★ 6,5)
Bescheiden, maar toch! In een trein coupe vol moord en doodslag, met Hollywood finest aan boord, was Kenzari ook aanwezig! Onder anderen Johnny Depp, Penélope Cruz, Michelle Pfeiffer en Tom Bateman zaten ook allemaal in die trein. Marwan was te zien als Pierre Michel, de treinconducteur in de wereldberoemde Agatha Christie boekverfilming. Lees hier waar je de film Murder on the Orient Express kunt bekijken.

Marwan Kenzari (onder in het midden) in de film Murder on the Orient Express uit 2017

4. The Angel (IMDb ★ 6,7)
De 36-jarige Haagse acteur speelt ook in de Netflix-film The Angel. Deze film is het waargebeurde verhaal over Ashraf Marwan, schoonzoon van de Egyptische president Nasser, en speciaal adviseur en vertrouweling voor Nasser's opvolger Anwar Sadat. Gelijktijdig was hij één van de meest waardevolle Israëlische geheim agenten van de 20e eeuw. Lees hier waar je de film The Angel kunt streamen.

5. Hartenstraat (2014 ★ 6,3)
Downtown Amsterdam is het decor van deze gezellige romantische komedie met Kenzari in de hoofdrol. Kenzari als stoere en verzorgende vader (Daan) van de schattige kleuter Saar. Daan heeft een traiteurzaakje. En wanneer zijn nieuwe buren een zaak openen gaan er veel dingen veranderen, ook in de liefde. Lees hier waar je de film Hartenstraat kunt streamen.

Aladdin is vanaf 22 mei 2019 te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Avontuur, Familiefilm.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV