Vanavond op tv: start Het Ramadangerecht en Gemaakt in Nederland, docu Buddy en meer

Vanavond op tv: start Het Ramadangerecht en Gemaakt in Nederland, docu Buddy en meer
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 13 mei 2019

Kijktip :

Veel nieuwe programma's op tv vanavond. Zo beginnen de reportageserie Het Ramadangevecht en de docureeks Gemaakt in Nederland, waarin Tijl Beckand en Katja Schuurman de geschiedenis van oer-Hollandse producten onderzoeken. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 13 mei 2019.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: Het Ramadangerecht

19.50 uur, NPO 2

In het nieuwe vierdelige programma Het Ramadangerecht volgt culinair schrijver Nadia Zerouali acht hoofdpersonen (en families) bij de voorbereiding van hun favoriete ramadangerecht en schuift ze bij hen aan tijdens de iftar, de avondmaaltijd na zonsondergang. De afleveringen van Het ramadangerecht zijn de komende maandagen om 19.50 uur te zien op NPO 2. Hoofdpersonen met diverse etnische achtergronden en een verschillende beleving van de islam. En met allemaal een eigen familieverhaal.


Docu: Buddy

20.25 uur, NPO 2

In de documentaire Buddy vertelt Heddy Honigmann het verhaal van zes bijzondere honden die onmisbaar zijn voor hun eigenaars. Ze zijn speciaal opgeleid om hen te helpen in het leven dat niet altijd makkelijk is. Dankzij de ongelooflijke vaardigheden van hun honden zijn zij echter zo onafhankelijk als mogelijk.


Nieuw: The Five

21.00 uur, BBC First

Vanaf vanavond is de aangrijpende thrillerserie The Five te zien op BBC First. De tien afleveringen worden elke maandag om 21.00 uur uitgezonden. In de serie wordt een groep jeugdvrienden, die geconfronteerd worden met een afschuwelijke tragedie uit hun verleden, gevolgd. Mark, Danny, Slade en Pru bleven getraumatiseerd achter na de verdwijning van Marks vijfjarige broertje Jesse toen ze in het park aan het spelen waren, en een seriemoordenaar later bekende hem te hebben vermoord. Lees hier waar je BBC First kunt vinden bij jouw tv-aanbieder.


Nieuw: Gemaakt in Nederland

21.30 uur, RTL 4

In het nieuwe programma Gemaakt in Nederland gaan Katja Schuurman en Tijl Beckand op zoek naar de verhalen achter oer-Hollandse producten. Ze ontdekken hoe ze worden gemaakt, waar, door wie en waar de passie vandaan komt. In elke aflevering is het productieproces van één product van start tot eindproduct te zien en wordt ingegaan op persoonlijke verhalen van bijzondere werknemers, iconische reclames, de oorspronkelijke ingrediënten en de geschiedenis van het bedrijf. Schuurman en Beckand zijn in de eerste aflevering te gast bij een van de grootste bierbrouwers ter wereld: Heineken.


Vervolg: Je geld of mijn leven

22.10 uur, NPO 1

In het programma Je geld of mijn leven volgt Bert van Leeuwen Geuko, Evert, Samantha en Eefje. In december was in een eenmalige uitzending te zien hoe zij via crowdfunding geld inzamelden voor een medische behandeling. De komende vier maandagen is het vervolg van Je Geld of Mijn Leven rond 22.10 uur te zien op NPO 1. Voor de deelnemers aan het programma was crowdfunding het laatste redmiddel. Binnen 50 uur bracht Nederland zes ton bij elkaar.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: start Het Ramadangerecht en Gemaakt in Nederland, docu Buddy en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV