Recensie: Netflix serie Dead to Me met Christina Applegate en Linda Cardellini

Recensie: Netflix serie Dead to Me met Christina Applegate en Linda Cardellini
Netflix brengt een nieuwe serie vol inktzwarte humor, drama en dood

Kijktip :

Vanaf 3 mei 2019 is de nieuwe zwarte komedieserie Dead to Me met de actrices Christina Applegate (die bekend werd als Kelly Bundy in Married with Children) en Linda Cardellini (Green Book) te zien op Netflix. Een man wordt aangereden midden in de nacht, en wordt voor dood achtergelaten. Lees hier de serie-recensie van Dead to Me.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Mustang uit 1966
Het verhaal gaat over weduwe Jen (Christina Applegate), die vastberaden is om de moord van haar man op te lossen. Als ze Judy (Linda Cardellini) ontmoet en die ook een verlies heeft geleden, raken ze ondanks hun tegengestelde persoonlijkheden bevriend. Judy probeert haar nieuwe vriendin Jen te beschermen tegen een rampzalig geheim dat haar leven zou kunnen verwoesten.

Christina Applegate en Linda Cardellini in de Netflix-serie Dead To Me

Beoordeling van Gids.tv
Duistere en cynische humor, rouw en verdriet, maar ook woede en haat: het komt allemaal voorbij in de serie Dead to Me. Er zijn duidelijk twee topactrices aan het werk in deze behoorlijk typische Amerikaanse serie. Ook de bijrollen zijn sterk, in het bijzonder James Marsden als de foute vriend van Judy. Het is jammer dat Valerie Mahaffey (die de schoonmoeder van Jen speelt) geen grotere rol, want ze zorgt voor een aantal hilarische scènes. In de eerste afleveringen is het even wennen aan de stijl van de serie, maar daarna ben je 'hooked' en wil je zien hoe dit gaat aflopen. Het grote voordeel is dat deze serie vlot wegkijkt. 10 afleveringen van ongeveer 30 minuten is prima te overzien. En omdat het plot ook uitstekend is levert dit een uitstekende serie op, waar we er meer van willen zien.

Cast
Naast Christina Applegate (Bad Moms) en Linda Cardellini (The Curse of La Llorona) zijn ook James Marsden (Hairspray) en Edward Asner (JFK) te zien in deze serie. Deze productie is geregisseerd door Will Ferrell (Stranger Than Fiction).

Dead to Me is vanaf 3 mei 2019 te zien op Netflix. Deze serie heeft 10 afleveringen en die zijn beschikbaar. Genre: Komedie, Mysterie. IMDb-score: 8,4.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV