Kloof tussen arm en rijk centraal in De Andere Kant van Nederland

Kloof tussen arm en rijk centraal in De Andere Kant van Nederland
RTL-programma vanaf 27 mei te zien

Nieuws :

Vanaf 27 mei is bij RTL 5 het nieuwe programma De Andere Kant van Nederland te zien. Het programma toont de enorme kloof tussen arm en rijk in Nederland. Een aantal arme gemeentes van Nederland worden onder de loep genomen en men laat zien welke verhalen er schuilgaan in de minst bedeelde wijken in die gemeentes.

Kloof
Het programma wil aantonen dat de kloof tussen arm en rijk in Nederland steeds groter wordt. We zijn één van de rijkste landen in Europa en toch leven er ongeveer één miljoen Nederlanders onder de armoedegrens (930 euro per maand). En dat aantal blijft stijgen. Hoe weten zij zich elke maand weer te redden?

Gemeentes
In de gemeentes Deventer, Heerlen, Rotterdam, Groningen, Tilburg en Utrecht worden gezinnen en huishoudens gevolgd en laten zij zien hoe zij er het beste van proberen te maken. Sommige huishoudens hebben soms niet meer dan 60 euro in de week om alles van te bekostigen. In De Andere Kant van Nederland laat men zien welke inventiviteit er nodig is om het hoofd boven water te houden.

De Andere Kant van Nederland is vanaf 27 mei om 20.30 uur te zien bij RTL 5. Je kunt daarna alle afleveringen van De Andere Kant van Nederland terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Kloof tussen arm en rijk centraal in De Andere Kant van Nederland of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV