Vanavond op tv: halve finale Songfestival, docuserie van Govert Schilling, Meimaand Filmmaand en meer

Vanavond op tv: halve finale Songfestival, docuserie van Govert Schilling, Meimaand Filmmaand en meer
De tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 14 mei 2019.

Kijktip :

Vanavond staat natuurlijk in het teken van de eerste halve finale van het Songfestival. Onze eigen Duncan Laurence komt donderdag pas in actie, maar wie stomen er vanavond al door naar de finale? Verder is er onder meer een fantastische superheldenfilm te zien tijdens de Meimaand Filmmaand. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 14 mei 2019.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Meimaand Filmmaand: X-Men: Days of Future Past

20.30 uur, Veronica

Amerikaans-Britse sf-actiefilm. De mutanten en hun professor bevinden zich in een duistere toekomst waar ze dagelijks voor hun leven vechten tegen de Sentinel robots. In een laatste wanhopige poging om te overleven, sturen ze de geest van Wolverine terug in de tijd naar zijn jongere lichaam. Hij moet een jonge en verwarde professor Xavier ervan zien te overtuigen dat wetenschapper Boliver Trask - de maker van de toekomstige Sentinels - moet worden gestopt. X-Men-veteraan Bryan Singer (The Usual Suspects) regisseerde X-Men: Days of Future Past.


Op weg naar het Songfestival 2019

20.30 uur, NPO 1

Bekende Nederlanders blikken vooruit op de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival, die om 21.00 uur live wordt uitgezonden op NPO 1. Welke landen weten vanavond een plaats in de finale van zaterdag te bemachtigen? Onder anderen Maurice Wijnen, Carlo en Wil Boszhard, Gerard Joling, Emma Wortelboer, Koos van Plateringen, Rutger Vink, Annemieke Schollaardt, Berget Lewis en Albert Verlinde beschouwen voor en geven hun mening over de inzendingen.


Live: eerste halve finale Songfestival

21.00 uur, NPO 1

Live-uitzending van de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival vanuit het Expo Centrum in Tel Aviv. Zeventien landen strijden vanavond in Israël voor een plek in de grote finale op zaterdag 18 mei. Songfestival-kenners Cornald Maas en Jan Smit verzorgen het commentaar. De tien landen met de meeste stemmen bereiken de finale, waarvoor Israël, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en Groot-Brittannië al zijn geplaatst. De Nederlandse inzending Duncan Laurence komt donderdag in actie in de tweede halve finale.


Nieuw: Govert naar de grenzen van het heelal

21.15 uur, NPO 2

Vanaf vanavond maakt Govert Schilling in de zesdelige wetenschappelijke documentairereeks Govert naar de grenzen van het heelal een fascinerende reis langs tal van astronomische hoogtepunten sinds die eerste stap op de maan van Neil Armstrong. Het is dit jaar vijftig jaar na Apollo 11. Op die historische 21 juli 1969 was Govert twaalf jaar oud, en sinds dat magische moment is hij voorgoed verslingerd aan de kosmos.


Docu: Lous Theroux - Talking to Anorexia

22.10 uur, Canvas

In de documentaire Talking to Anorexia van Louis Theroux stapt Louis twee van de grootste behandelingsfaciliteiten voor eetstoornissen in Londen binnen. Zowel binnen als buiten de ziekenhuizen ontmoet hij vrouwen van verschillende leeftijden, in verschillende stadia van hun ziekte. Louis brengt een bezoek aan het St Ann's Hospital en Vincent Square Clinic in Londen. Hij ervaart er de dagelijkse routine van de patiënten: het afgesproken eten, het wegen en de groepstherapiesessies.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: halve finale Songfestival, docuserie van Govert Schilling, Meimaand Filmmaand en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV