Vanavond op tv: Songfestival met Duncan Laurence, start Van der Vorst ziet sterren en meer

Vanavond op tv: Songfestival met Duncan Laurence, start Van der Vorst ziet sterren en meer
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 16 mei 2019

Kijktip :

Songfestival UPDATE: Dit is de volledige volgorde van de finale die op zaterdag 18 mei plaatsvindt.

Vanavond is het eindelijk zover: Duncan Laurence is aan de beurt in de tweede halve finale van het Songfestival. Hij zal als zestiende deelnemer het podium betreden en het nummer 'Arcade' zingen. Verder keert Van der Vorst ziet sterren terug, maar er is meer. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 16 mei 2019.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Terug: Van der Vorst ziet sterren

20.30 uur, RTL 4

Vanavond gaat het laatste seizoen van Van der Vorst ziet sterren van start op RTL 4. Elke donderdag is om 20.30 uur te zien hoe Peter van der Vorst langsgaat bij bekende Nederlanders voor een openhartig gesprek en een exclusief kijkje in hun leven. In deze aflevering is Van der Vorst thuis bij Katja Schuurman. Ook gaat Peter op bezoek bij cabaretier Martijn Koning.


Op weg naar het Songfestival 2019

20.30 uur, NPO 1

Bekende Nederlanders blikken vooruit op de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival, die om 21.00 uur live wordt uitgezonden op NPO 1. Welke landen weten vanavond een plaats in de finale van zaterdag te bemachtigen? Onder anderen Maurice Wijnen, Carlo en Wil Boszhard, Gerard Joling, Emma Wortelboer, Koos van Plateringen, Rutger Vink, Annemieke Schollaardt, Berget Lewis en Albert Verlinde beschouwen voor en geven hun mening over de inzendingen.


Live: tweede halve finale Songfestival

21.00 uur, NPO 1

Live-uitzending van de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival vanuit het Expo Centrum in Tel Aviv. Duncan Laurence zingt namens Nederland zijn zelfgeschreven nummer Arcade. Hij komt als zestiende in actie strijdt met zeventien andere acts voor een plek in de grote finale op zaterdag 18 mei. Songfestivalkenners Cornald Maas en Jan Smit verzorgen het commentaar. Kijk de halve finale met Duncan Laurence live via Gids.tv.


Nieuw: The Korean War

22.15 uur, Canvas

Vanavond is het eerste deel van de tweedelige Amerikaanse documentaire The Korean War over de Koreaanse Oorlog (1950-1953) te zien op de Vlaamse zender Canvas. Deel twee is volgende week donderdag rond 22.20 uur te zien. De documentaire gaat over een bijna vergeten oorlog die echter bepalend is geweest voor de internationale politieke machtsverhoudingen. De makers kregen toegang tot historische bronnen uit de archieven van Rusland, de VS, China en Zuid-Korea.


Docu: Itzhak

23.00 uur, NPO 2

Violist Itzhak Perlman is bepaald geen doorsnee musicus. Hij speelt net zo makkelijk met popzanger Billy Joel als met pianiste Martha Argerich. Optreden in Sesamstraat, Carnegie Hall en het honkbalstadion van The New York Mets; niets is hem te gek. Hij loopt met krukken, maar dat heeft de zestienvoudig Grammy-winnaar nooit weerhouden een topcarrière als violist op te bouwen. De inspirerende levenslust van Perlman spat van het scherm in de documentaire Itzhak.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Songfestival met Duncan Laurence, start Van der Vorst ziet sterren en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV