Vanavond op tv: finale Songfestival 2019 met Duncan Laurence, theatershow Paul de Leeuw en meer

Vanavond op tv: finale Songfestival 2019 met Duncan Laurence, theatershow Paul de Leeuw en meer
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 18 mei 2019

Kijktip :

Songfestival Finale 2019: Dit is de volledige volgorde van de finale die op zaterdag 18 mei plaatsvindt.

Dit is de tv-gids-update van donderdag 16 mei: Duncan Laurence treedt vanavond als twaalfde op in de finale van het Eurovisie Songfestival 2019. Gaat hij zijn favorietenrol waarmaken? Voor de mensen die geen zin hebben in het Songfestival: er is onder meer een theatervoorstelling van Paul de Leeuw te zien. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 18 mei 2019.

Nieuw: Informer

20.25 uur, NPO 3

Vanaf vanavond wordt de zesdelige Britse thrillerserie Informer drie zaterdagen met dubbele afleveringen uitgezonden op NPO 3. Informer gaat over Raza Shar, een jonge Brit van Pakistaanse afkomst. Een avondje uit met zijn vriendin draait heel anders uit voor hem. Hij wordt gearresteerd en gerekruteerd als informant voor de CTSU, de Londense antiterreurdienst. Inspecteur Gabe Waters introduceert zijn nieuwe compagnon, Holly Morten, in de wereld van de informanten.


Live: Paul de Leeuw - Vette Pech!

20.30 uur, RTL 4

Tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival is op RTL 4 live de theatervoorstelling 'Vette Pech!' van Paul de Leeuw te zien. Rechtstreeks vanuit het Oude Luxor Theater in Rotterdam wordt de voorstelling tussen 20.30 en 23.40 uur uitgezonden. Het is voor het eerst dat een theatershow van Paul de Leeuw live op tv te zien is. 'Vette Pech! Live' zit vol verhalen, improvisaties en kleine liedjes over alle vette-pech-momenten in het leven. Verhalen over het vaderschap, The Passion en Guus Verstraete komen voorbij. Op de vleugel wordt Paul de Leeuw begeleid door Miguel Wiels.


Nieuw: The Flatey Enigma

20.35 uur, Canvas

Vanaf vanavond wordt vierdelige de IJslandse thrillerserie The Flatey Enigma uitgezonden op de Vlaamse zender Canvas. Deze zaterdag en op zaterdag 1 juni zijn vanaf 20.35 uur twee afleveringen achter elkaar te zien. De serie gaat over de mysterieuze parallel tussen de moord op een Deense handschriftdeskundige en de inhoud van een middeleeuws manuscript, bekend als het Boek van Flatey.


Live: Finale Eurovisie Songfestival 2019

21.00 uur, NPO 1

Rechtstreeks verslag van de finale van het Eurovisie Songfestival 2019. De Nederlandse inzending, Duncan Laurence met het nummer 'Arcade', is een grote kanshebber op de overwinning. 26 landen gaan vanavond de strijd met elkaar aan. Welk land pakt de titel op deze 64ste editie van de grootste muziekwedstrijd ter wereld? Songfestival-kenners Jan Smit en Cornald Maas verzorgen het commentaar op NPO 1. Je kunt de finale van het Songfestival live kijken via Gids.tv.


Docu: Ockels Erfenis

21.05 uur, NPO 2

Vandaag is het precies vijf jaar geleden dat astronaut Wubbo Ockels overleed. Ockels zag als eerste Nederlander vanuit de ruimte hoe kwetsbaar onze planeet is. Het werd zijn missie om dat gevoel over te brengen. De documentaire is een portret van een bevlogen man die alles uit de kast trok voor een duurzame wereld, maar daar ook een prijs voor betaalde. Hij raakte zo geobsedeerd door zijn missie dat hij zijn familie begon te verwaarlozen en collega's tegen zich in het harnas joeg.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV