Debat tussen Spitzenkandidaten Timmermans en Weber maandag bij Nieuwsuur

Debat tussen Spitzenkandidaten Timmermans en Weber maandag bij Nieuwsuur
Waar stemmen we voor woensdag?

Kijktip :

NOS en NTR zenden maandag 20 mei vanaf 22:00 het enige tv-debat met Spitzenkandidaten in Nederland uit. Vanaf 22:00 gaan Frans Timmermans, kandidaat namens de sociaaldemocraten, en Manfred Weber, de Duitse kandidaat voor de christendemocraten, in debat.

Spitzenkandidaat
De heren zijn spitzenkandidaten, de belangrijkste mensen binnen een Europese fractie. De Spitzenkandidaat wordt onderdeel van de Europese Commissie, de winnende kandidaat wordt voorzitter. Timmermans en Weber zijn de belangrijkste kandidaten voor dat voorzitterschap, dat nu in handen is van Jean Claude Juncker.

's Ochtends
Het debat wordt 's ochtends opgenomen in de hal van de VU in Amsterdam. 's Avonds vanaf 22:00 wordt het uitgezonden in de reguliere uitzending van Nieuwsuur. Onder leiding van Nieuwsuur-presentator Jeroen Wollaars debatteren beide heren over grote Europese thema's als CO2-belasting, herverdeling van migranten en veiligheid.

Het Spitzenkandidaten-debat wordt uitgezonden op maandag 20 mei om 22.00 uur op NPO 2.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Debat tussen Spitzenkandidaten Timmermans en Weber maandag bij Nieuwsuur of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV