Nieuw programma Beau van Erven Dorens: Beau en de Veteranen

Nieuw programma Beau van Erven Dorens: Beau en de Veteranen
Programma vanaf 28 mei te zien

Nieuws :

Vanaf dinsdag 28 mei is het nieuwe tv-programma van Beau van Erven Dorens te zien: Beau en de Veteranen. In het programma gaan zeven getraumatiseerde oorlogsveteranen de strijd met zichzelf aan, omdat ze aan PTSS lijden.

PTSS
De veteranen hebben gediend tijdens missies in Libanon, Irak, Bosnie of Afghanistan. Zij hebben daar een post traumatische stress stoornis aan overgehouden, wat hun leven tot een voortdurend gevecht maakt. Zo'n 5% van oud-militairen die op missie zijn geweest, kampt met PTSS.

Samen met een team van specialisten neemt Van Erven Dorens de veteranen mee op een wandeltocht in Noorwegen. Daar leren zij, door middel van verschillende therapeutische sessies, beter om te gaan met de symptonen van PTSS.

Reactie Van Erven Dorens
"Ik ben erg trots. De veteranen zijn diep gegaan en hebben alles laten zien, waarbij de emoties soms hoog oplopen. Ook voor de kijker is het af en toe zware kost. Voor de eerste keer heb ik een idee gekregen wat zij tijdens hun missies in het buitenland hebben meegemaakt. Ik hoop dat het programma bijdraagt aan het begrip voor veteranen met PTSS, maar ook veteranen in het algemeen."

Beau en de Veteranen is vanaf dinsdag 28 mei om 20.30 uur te zien bij RTL 4. Je kunt daarna alle uitzendingen van Beau en de Veteranen terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Nieuw programma Beau van Erven Dorens: Beau en de Veteranen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV