Deze series zijn te zien in de Detectivemaand bij KRO-NCRV

Deze series zijn te zien in de Detectivemaand bij KRO-NCRV
Spannende detectives op NPO 1 en 2

Nieuws :

Vanaf 6 juni staat de hele maand juni bij de KRO-NCRV in het teken van de Detectivemaand. Hierin zendt de omroep elke woensdag tot en met zaterdag verschillende spannende Britse en Scandinavische detectives uit op NPO 1 en 2.

Series
Nieuwe series die zullen worden zijn de Zweedse serie The Hunters (Jägärna) en de Britse serie Strangers. Naast deze nieuwe series zijn er ook nieuwe seizoenen van de al bekende series geprogrammeerd, zoals Vera en Silent Witness.

The Hunters (Jägärna)
Voormalig politierechercheur Erik Bäckström heeft zich teruggetrokken in de bossen van het Zweedse Norrland. Als hij besluit plaatselijke mijnbouwondernemer Markus te helpen, die belaagd wordt door milieudemonstranten, raakt hij bij een politieonderzoek betrokken. Maar dan komt Erik er achter dat Markus zelf een geheim heeft, en dat heeft grote gevolgen. The Hunters is vanaf donderdag 6 juni om 20.25 uur te zien op NPO 2.

Strangers
Jonah Mulray woont in Londen en is universitair docent. Hij is getrouwd met Megan Harris, die het grootste deel van het jaar in Hongkong woont en werkt. Als Megan bij een auto-ongeluk om het leven komt, ziet Jonah zich genoodzaakt om voor het eerst van zijn leven naar Hongkong te vliegen. Maar eenmaal daar merkt hij tot zijn afschuw dat zijn vrouw er een dubbelleven op nahield en dat een duister netwerk zich rond hem sluit.
Detectives: Strangers, vanaf vrijdag 7 juni om 20.25 uur op NPO 2.

Silent Witness
Silent Witness is een Engelse misdaadserie rondom een team van forensisch onderzoekers. Seizoen 20 van Silent Witness is vanaf zaterdag 8 juni om 22.20 uur te zien op NPO 1.

Endeavour Morse
De leden van het oude team van Morse werken verspreid over Oxfordshire, maar ze komen opnieuw bij elkaar om uit te zoeken wie er achter de brute moord op hun collega George Fancy zit. Seizoen 6 van Endeavour Morse is vanaf woensdag 12 juni om 21.30 uur te zien op NPO 1.

Bioscoop
Voorafgaand aan de Detectivemaand zijn er voor de fans ook premières van nieuwe afleveringen van Endeavour Morse, The Hunters en Strangers tijdens de KRO-NCRV DetectivePremière op zaterdag 25 en zondag 26 mei in de bioscopen in Utrecht, Rotterdam en Amsterdam. Bij deze premières zal een bekende acteur aanwezig zijn voor een meet-and-greet met de vele detectivefans.

Detectivenacht
Op zaterdag 1 juni vindt de KRO-NCRV Detectivenacht plaats op NPO 2. De kijker bepaalt daarbij welke nieuwe serie er wordt uitgezonden. Stemmen kan tot en met woensdag 29 mei via detectives.kro-ncrv.nl. De Detectivenacht is zaterdag 1 juni om 22.55 uur te zien op NPO 2.

Online
Ook online zijn diverse nieuwe detectiveseries te volgen.

  • The Cry is een Britse detectiveserie. Alistair, Joanna en hun baby reizen af naar Australië, waar Alistair de voogdij over Chloe wil aanvechten, zijn tienerdochter die bij zijn ex-vrouw woont. Dan gebeurt het ondenkbare. The Cry is vanaf 1 juni te zien op NPO Start Plus en vanaf 14 juni wekelijks op NPO 1 extra.
  • Grantchester is een Britse detectiveserie over de jonge dominee Sidney Chambers in het dorpje Grantchester. De serie is vanaf 7 juni te zien op NPO Start Plus en komend najaar op NPO 2 en NPO Start.
  • Public Enemy is een Belgische detectiveserie. Voormalig rechercheur Chloé Muller is op zoek naar een verdwenen meisje. De zaak blijkt vervlochten met haar eigen verleden. Bovendien moet ze de gehate kindermoordenaar Guy Béranger om hulp vragen. Seizoen 2 is vanaf 18 juni te zien op NPO 2 extra. Het hele seizoen is vanaf 14 juni op NPO Start Plus te zien.
  • Killer by the Lake is een Franse detectiveserie. Drie jaar na het oplossen van een moordzaak zijn rechercheurs Lise Stocker en Clovis Bouvier nog altijd niet helemaal hersteld van hun traumatische ervaringen. Inmiddels zijn ze getrouwd, verhuisd en hebben ze samen een zoontje, maar ook in hun nieuwe woonplaats Annecy worden ze geconfronteerd met een schokkende zaak en een ongrijpbare seriemoordenaar. Het hele seizoen is vanaf 21 juni op NPO Start Plus te zien en vanaf 8 juli op NPO 1 extra.

De KRO-NCRV Detectivemaand is vanaf donderdag 6 juni de hele maand juni op tv bij NPO 1 en NPO 2.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Deze series zijn te zien in de Detectivemaand bij KRO-NCRV of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen