Vanavond op tv: Lust for Life-test, docu over Ratko Mladic, start Chateau Meiland en meer

Vanavond op tv: Lust for Life-test, docu over Ratko Mladic, start Chateau Meiland en meer
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 20 mei 2019

Kijktip :

Nu het Songfestival weer voorbij is (dat Duncan Laurence glansrijk won) gaat ook televisieland weer over op de orde van de dag. Vanavond staan onder meer de Lust for Life-test, een documentaire over oorlogsmisdadiger Ratko Mladic en de start van Chateau Meiland op het programma. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 20 mei 2019.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: Typisch Tuinzigt - Verkiezingen

19.15 uur, NPO 2

Het documentaireprogramma Typisch keert deze week terug naar de Bredase wijk Tuinzigt. Nadat de wijk eerder drie weken in beeld werd gebracht, zijn er op maandag tot en met donderdag rond 19.15 uur op NPO 2 extra afleveringen te zien. In de opmaat naar de Europese verkiezingen worden de markante bewoners uit deze volkswijk in vier speciale afleveringen opnieuw in hun dagelijks leven gevolgd. Gaat het leven in Tuinzigt toch vooral gewoon door of krijgt de Europese verkiezingskoorts toch grip op de volkswijk?


Quiz: Lust for Life Test

20.25 uur, NPO 3

Geraldine Kemper en Jurre Geluk ontdekken in de Lust for Life Test hoe je alles uit het leven kunt halen en hoe je nog gelukkiger, gezonder én langer leeft. De quiz was begin dit jaar al eens te zien en wordt vanavond herhaald op NPO 3. Samen testen ze presentator Klaas van Kruistum, presentatrice en tv-persoonlijkheid Patty Brard, personal trainer Carlos Lens, fitnessgoeroe Fajah Lourens, YouTuber Petrus, acteur Kasper van Kooten en stylist Roy Donders op gebied van gezondheid, eten, sport, lust en guilty pleasures.


Docu: The Trial of Ratko Mladic

20.25 uur, NPO 2

Mladic is door het Internationaal Gerechtshof in Den Haag aangeklaagd voor de ergste wreedheden in Europa sinds de Tweede Wereldoorlog. In de documentaire The Trial of Ratko Mladic worden zowel de verdediging als de aanklagers gevolgd tijdens het grootste strafproces sinds het Neurenberg-tribunaal. Mladic was in de jaren negentig van de vorige eeuw één van de beruchtste hoofdrolspelers in de Bosnische oorlog. Zijn naam was synoniem aan de moord op meer dan 7000 moslimmannen en -jongens in Srebrenica in 1995.


Nieuw: Chateau Meiland

20.30 uur, SBS 6

Vanavond start de nieuwe realityserie Chateau Meiland op SBS6. Elke maandag is om 20.30 uur te zien hoe de familie Meiland naar een verwaarloosd Frans kasteel verhuist. Twaalf jaar na hun deelname aan Ik Vertrek gaan Martien Meiland en zijn familie opnieuw naar Frankrijk. Het was toentertijd een succes, maar Martiens vrouw Erica kreeg heimwee. De ondernemende familie emigreert nu voor de tweede keer naar Frankrijk. Daar hebben ze een vervallen kasteel uit 1870 gekocht. Ze willen het omtoveren tot een chambre d'hôtes met maar vijf gastenkamers.


Slot: Radar Extra over cholesterol

20.35 uur, NPO 1

Vanavond is het tweede en laatste deel van de Radar Extra-special over cholesterol. Antoinette Hertsenberg gaat in dit programma op zoek naar de waarheid achter cholesterolverlagers, streefwaarden die volgens nieuwe richtlijnen steeds lager moeten zijn en de rol van de farmaceutische industrie in wetenschappelijk onderzoek. Door de bijwerkingen van cholesterolverlagers hebben steeds meer mensen weerstand tegen hun medicatie. Zij passen in de plaats daarvan hun leefstijl aan en gaan gezonder eten en meer bewegen.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Lust for Life-test, docu over Ratko Mladic, start Chateau Meiland en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV