National Geographic vraagt aandacht voor strijd tegen plastic

National Geographic vraagt aandacht voor strijd tegen plastic
Juni staat in teken van strijd tegen wegwerpplastic

Nieuws :

In de maand juni zal tv-zender National Geographic de campagne 'Stop met Plastic' een vervolg geven. Dat doet de zender onder andere met 'city clean-ups', een online 'Plastic Plan' en aandacht in magazines en op tv. Programmamaker Harm Edens is dit jaar ambassadeur van de campagne.

City Clean-ups
De zender zet zich met zogeheten City Clean-ups in op plastic op te ruimen. Dat doet men onder meer in Den Haag, Nijmegen en Zwolle. Dit is in navolging van de Beach Clean-ups van vorig jaar. Het online Plastic Plan helpt daarnaast om wegwerpplastic te verminderen. Op jaarbasis belandt 9 miljard kilo plastic in de oceaan terwijl veel producten, zoals rietjes en plastic tasjes, makkelijk te vermijden zijn. National Geographic probeert daarom mensen wereldwijd aan te moedigen om een eigen Plastic Plan te maken waarin staat met welke wegwerpproducten je kan stoppen.

Campagne
Harm Edens is dit jaar ambassadeur van de campagne. Ook Frans Timmermans, Dorian van Rijsselberghe, Sacha de Boer, Jan Joost van Gangelen en plastic-activisst Merijn Tinga ondersteunen de campagne. Zij hebben allen een persoonlijke motivatie om zich uit te spreken tegen plasticvervuiling. Namens National Geographic Junior zijn Buddy Vedder en ecoloog Sterrin Smalbrugge ambassadeurs.

Uitingen
Stop met Plastic staat in juni centraal op alle kanalen van National Geographic. Online worden verschillende video’s en artikelen gepubliceerd, National Geographic Magazine pakt uit met reportages en interviews en op tv worden iedere woensdag, zaterdag en zondag documentaires rond het thema plastic uitgezonden.

De actie Stop met Plastic staat de hele maand juni centraal bij National Geographic.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op National Geographic vraagt aandacht voor strijd tegen plastic of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV