Vanavond op tv: Rond de Noordzee, start Castaways en Herman's Pop-Up Restaurant en meer

Vanavond op tv: Rond de Noordzee, start Castaways en Herman's Pop-Up Restaurant en meer
De tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 21 mei 2019

Kijktip :

Vanavond gaat de Meimaand Filmmaand 2019 verder op Veronica met een blockbuster uit de X-Men-serie, maar beginnen er ook enkele nieuwe programma's. Op Spike is Castaways te zien, een soort Expeditie Robinson, en op RTL 4 gaat Herman's Pop-Up Restaurant met Herman den Blijker van start. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 21 mei 2019.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Rond de Noordzee: het land van de Vikingen

20.25 uur, NPO 2

In de zesde aflevering van Rond de Noordzee nemen enkele vissers programmamaker Arnout Hauben mee van de Shetlandeilanden naar Noorwegen, het land van de Vikingen. Na een woelige zeereis bereikt Arnout de Sognefjord. Het Noordzeewater vloeit hier tweehonderd kilometer diep het binnenland in. Arnout trekt langs de fjord tot in Gutvangen. Daar leven een honderdtal Noren nog als echte vikingen.


Actiefilm: X-Men: Apocalypse

20.30 uur, Veronica

In de Meimaand Filmmaand op Veronica is vanavond de X-Men-film X-Men: Apocalypse uit 2016 te zien. Nu de X-Men succesvol het verleden veranderd hebben en een veilige toekomst voor de mutanten hebben bereikt, keert uit de duisternis de eerste mutant terug: Apocalypse. Deze mutant, ook wel En Sabah Nur genaamd, ziet de hedendaagse mutanten als zwak. De 5000 jaar oude 'supermutant' Apocalypse begint aan zijn queeste de wereld met harde hand zijn wil op te leggen. Het recht van de sterkste is zijn lijfspreuk en geldt voor zowel mens als mutant.


Nieuw: Castaways

20.30 uur, Spike

Vanaf vanavond is het Amerikaanse realityprogramma Castaways elke dinsdag om 20.30 uur te zien op Spike. Twaalf personen worden gedropt op verschillende eilandjes in Indonesië, waar zij moeten zien te overleven met aangespoelde bagage, voorraden en verlaten constructies. De bagage is óf van henzelf óf van iemand anders. Iedere persoon heeft een dagboek meegenomen, waardoor de vinder iets over de ander kan leren.


Nieuw: Herman's Pop-Up Restaurant

21.30 uur, RTL 4

Vanavond gaat Herman's Pop-Up Restaurant met Herman den Blijker van start. Elke dinsdag is om 21.30 uur op RTL 4 te zien hoe zes duo's de strijd aangaan om Hermans Mediterraanse pop-up restaurant in Rotterdam te mogen runnen. Herman en Meneer Reimers gaan op zoek naar een chef-kok en maître. De deelnemers worden tijdens een reis door Ibiza, Italië en Tunesië getest op hun kwaliteiten. De duo's moeten niet alleen presteren in de keuken, maar ook laten zien dat ze goed kunnen samenwerken en verstand hebben van bijvoorbeeld inkoopbeleid, styling en wijn.


Docu: Louis Theroux - Dark States

22.10 uur, Canvas

In deze documentaire begeeft Louis Theroux zich in de schaduwzijde van het leven in de Amerikaanse stad Huntington, West Virginia. De stad kampt met de dodelijkste drugsepidemie in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Het gebruik van heroïne verwoest de gemeenschap van Huntington. Een op de tien baby's die in de stad wordt geboren, is verslaafd. Het aantal gevallen van een dodelijke overdosis is hier dertien maal hoger dan het nationale gemiddelde en één op de vier volwassenen in Huntington is verslaafd aan heroïne of een ander opiaat.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Rond de Noordzee, start Castaways en Herman's Pop-Up Restaurant en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen