Recensie: Rocketman is een weergaloze ode aan zanger Elton John

Recensie: Rocketman is een weergaloze ode aan zanger Elton John
Taron Egerton in visueel meesterwerk en muzieksensatie: dikke vijf sterren

Film :

Op donderdag 30 mei 2019 gaat de nieuwe film Rocketman in première in de Nederlandse bioscopen. Na de blockbuster Bohemian Rhapsody, over de legendarische rockband Queen en zanger Freddie Mercury in het bijzonder, is het nu de beurt aan Rocketman, een fenomenale ode aan zanger Elton John. Lees hier de filmrecensie van Rocketman.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Extravagante showman
Rocketman is opgezet met een raamvertelling waarin de popzanger, componist en pianist in een therapiesessie terugblikt op zijn leven. De film begint met de opsomming van zijn verslavingen: drank, drugs, medicijnen en seks. We zien hoe de kleine Reginald Kenneth Dwight een moeilijke relatie heeft met zijn strenge vader en typische moeder (gespeeld door Bryce Dallas Howard), die hem zegt dat hij als homoseksueel nooit de ware liefde zal ervaren. Kantelpunt is het Amerikaanse debuut van John in de The Troubadour in Los Angeles. Het nummer Crocodile Rock laat hem én het publiek zweven. Het is een legendarische gebeurtenis en één van de hoogtepunten van de film.

Acteur Egerton zingt zelf en is Elton John in de film Rocketman

Beoordeling van Gids.tv
Waar Bohemian Rhapsody toch een tikkeltje braaf bleef doet Rocketman er in elk opzicht een schep bovenop. Deze film is gedurfder, gevarieerder, inventiever en vooral explicieter dan de Queen-film. Rocketman kreeg in Cannes, na de wereldpremière, de goedkeuring van Elton John. "Als ik naar de film kijk, zie ik geen acteur, maar mezelf," zei de zanger. Een groter compliment kan acteur Taron Egerton niet krijgen. Het verhaal wordt verteld door de ogen van de Elton John zelf, wat afwisselend surrealistische en realistische beelden geeft. Een ware muzieksensatie in de bioscoop, waar alle hits voorbij komen: van 'Rocket Man' (de titel van het lied is, in tegenstelling tot de film, opgesplitst in twee woorden) tot de overdonderende finale met 'I'm Still Standing'. Een enorme aanrader, dit visuele meesterwerk, met fantastische kostuums, prachtig acteerwerk en ijzersterke muziek. Een topproductie, die volgend misschien wel mee gaat dingen naar de belangrijkste Oscars.

Cast
Naast Taron Egerton (Kingsman: The Secret Service) en Jamie Bell (Billy Elliot) zijn ook Richard Madden (Game of Thrones) en Bryce Dallas Howard (The Help) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Dexter Fletcher (Eddie the Eagle).

Rocketman is vanaf 30 mei 2019 te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Drama, Fantasy, Musical. Tijdsduur: 121 minuten.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Rocketman is een weergaloze ode aan zanger Elton John of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV