Vanavond op tv: Europese verkiezingen, terugblik Temptation Island, docu Sletvrees? en meer

Vanavond op tv: Europese verkiezingen, terugblik Temptation Island, docu Sletvrees? en meer
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 23 mei 2019

Kijktip :

Vandaag wordt er in Nederland en de rest van de Europese Unie gestemd voor het Europees Parlement. Op NPO 1 is vanavond de exitpoll te zien: hoe heeft Nederland gestemd? Verder onder meer een terugblik op Temptation Island 2019 en de documentaire Sletvrees? Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 23 mei 2019.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Temptation Island 2019: terugblik

20.30 uur, RTL 5

Vanavond is de laatste aflevering van Temptation Island 2019. Het is een terugblik op dit seizoen van het realityprogramma waarin vier koppels hun relatie testen op een exotisch eiland. Samen met de singles kijken we hoe het de koppels enkele maanden na hun thuiskomst vergaat. Wat hebben ze geleerd uit hun avontuur? Wie is er nog gelukkig samen en vooral, wie krijgt er nog een verrassing van formaat?


S.W.A.T.: start seizoen 1

20.30 uur, Veronica

Vanaf vavond wordt de Amerikaanse crimeserie S.W.A.T. opnieuw uitgezonden op Veronica. De serie is gebaseerd op de iconische tv-serie uit 1975, met dit keer Shemar Moore in de hoofdrol. De afleveringen zijn iedere donderdag om 20.30 uur te zien op Veronica. In de eerste aflevering breekt er na een schietpartij onrust uit in de straten van Los Angeles. Luitenant Daniel 'Hondo' Harrelson krijgt de opdracht om de eenheid Special Weapons And Tactics te leiden. Hij is opgegroeid in de buurt, en dus de ideale man om de gemoederen in de stad te bedaren.


Live: Nederland Kiest - De Stemming

20.35 uur, NPO 1

Live-uitzending over de Europese Parlementsverkiezingen. Op deze verkiezingsdag gaat het vooral over de prognoses van de uitslag. De eerste uitslagen volgen namelijk pas komende zondag 26 mei, als in Italië de laatste Europese stemlokalen hun deuren sluiten. Om 21.00 uur wordt de exitpoll van onderzoeksbureau Ipsos gepresenteerd, die een goede indruk geeft van het stemgedrag in Nederland. De uitzending wordt gepresenteerd door Simone Weimans.


Zembla: hitteletsel onder militairen

21.15 uur, NPO 2

De afgelopen vijf jaar hebben meer dan vijftig jonge Nederlandse militairen hitteletsel opgelopen. Dit gebeurde niet op een missie in een warm land, maar tijdens hun opleiding in Nederland. Door de combinatie van zware inspanning met, soms extreem, warme weersomstandigheden krijgt een aantal van hen zelfs een levensbedreigende hitteberoerte. Het lichaam kan daardoor ernstige schade oplopen: organen vallen uit, met blijvend letsel en mogelijk invaliditeit tot gevolg.


Docu: Sletvrees?

22.25 uur, NPO 3

Hoe seksueel bevrijd zijn we eigenlijk? Sinds de seksuele revolutie zouden we de schaamte voorbij zijn, seks zonder schuld en zonde, vrijheid blijheid voor iedereen, dat was het idee. Vrouwelijke seksualiteit wordt vaak verward met mooi en gewillig zijn. En actieve vrouwelijke lust wordt nog altijd kritisch bekeken: een vrouw die juist openlijk seksueel actief is wordt al snel een slet genoemd, terwijl mannen met soortgelijk gedrag stoer zijn. In Sletvrees? verkent Sunny Bergman het denken over vrouwelijke seksualiteit.


Docu: Sylvia Plath - Onder de glazen stolp

22.55 uur, NPO 2

In de BBC-documentaire Sylvia Plath - Onder de glazen stolp wordt het semi-autobiografische verhaal achter het boek 'The Bell Jar' ontrafeld. 'The Bell Jar', Plath's enige roman, is een pijnlijk verslag van een ambitieuze jonge vrouw in 1953 die niet serieus wordt genomen door de maatschappij. Het leidt tot een depressie, waarna opname in een psychiatrische kliniek de enige uitweg lijkt. Plath trekt de lezer meesterlijk mee in de waanzin van de hoofdpersoon.Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Europese verkiezingen, terugblik Temptation Island, docu Sletvrees? en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier