Vandaag op tv: verkiezing Eerste Kamer, start Love Island en De andere kant van Nederland en meer

Vandaag op tv: verkiezing Eerste Kamer, start Love Island en De andere kant van Nederland en meer
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 27 mei 2019

Kijktip :

Vandaag worden de zetels in de Eerste Kamer verdeeld door de leden van de Provinciale Staten, live te volgen op NPO 1. Vanavond beginnen er een aantal nieuwe programma's, waaronder het veelbesproken Love Island. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 27 mei 2019.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: Verkiezing Eerste Kamer

15.25 uur, NPO 1

Vandaag bepalen de leden van de Provinciale Staten in de twaalf provincies de nieuwe samenstelling van de Eerste Kamer. De stemming vindt in alle provincies plaats vanaf 15.00 uur. De NOS doet in een extra uitzending verslag van deze verkiezing van de Eerste Kamer. Annechien Steenhuizen presenteert de uitzending vanuit de studio in Hilversum. Amber Brantsen brengt de uitslagen en politiek verslaggever Arjan Noorlander geeft uitleg over de uitslag en de politieke gevolgen.


Docu: Een goede Moslima

20.25 uur, NPO 2

Frans Bromet en Yeter Akin onderzoeken de gevoeligheden en problemen waarvoor jonge moslima's in de Nederlandse samenleving staan. Hoe navigeer je als jonge islamitische vrouw in een samenleving waarvan de moraliteit haaks lijkt te staan op hoe je je volgens je eigen moslimgemeenschap hoort te gedragen. En hoe ga je om met de religieuze regels van de eigen gemeenschap?


Nieuw: Love Island

20.30 uur, RTL 5

Vanavond gaat de Nederlandse versie van het populaire reality-datingprogramma Love Island van start op RTL 5. Elke werkdag is om 20.30 uur te zien hoe Nederlandse en Vlaamse singles op zoek gaan naar ware liefde. Zes weken lang verblijven de deelnemers in een luxe villa op een mooie locatie. De kijkers bepalen wie er in het programma blijven en welk koppel Love Island wint. Love Island wordt gepresenteerd door Holly Mae Brood en Viktor Verhulst.


Nieuw: MAX vakantieman

20.35 uur, NPO 1

De komende maanden is elke maandag het nieuwe programma MAX vakantieman te zien op NPO 1. Sybrand Niessen houdt zich bezig met oplossingen voor Nederlandse vakantiegangers in de problemen, zowel in binnen- als buitenland. In de eerste uitzending wordt het verhaal van de familie Schoemaker verteld. Bij aankomst in Griekenland bleek het prachtige appartement dat ze boekten smerig en vervallen.


Docu: Veemarkt

21.15 uur, NPO 3

Twintigers Vera Verzijl en Charlotte Pieters gaan in de documentaire Veemarkt op zoek naar de liefde van hun leven en leggen daarmee de huidige datingindustrie bloot. Want waar je vroeger kon kiezen tussen twee mensen in je dorp, trek je nu gewoon een blik mannen open door één blik op je telefoon te werpen. Liggen liefde en geluk écht voor het oprapen of is daten inmiddels verworden tot een platte industrie van oppervlakkige ontmoetingen en snelle seks?


Nieuw: De andere kant van Nederland

21.50 uur, RTL 5

Het nieuwe programma De andere kant van Nederland laat elke maandag op RTL 5 zien hoe groot de kloof tussen arm en rijk in Nederland is. De armste gemeenten van Nederland worden in beeld gebracht. Daarbij worden de verhalen verteld die schuilgaan achter de voordeuren. Er worden gezinnen en huishoudens gevolgd in de gemeenten Rotterdam, Tilburg, Groningen, Utrecht, Deventer en Heerlen. Zij laten zien hoe zij er op hun eigen manier het beste van proberen te maken. Met soms niet meer dan 60 euro in de week om alles van te doen.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vandaag op tv: verkiezing Eerste Kamer, start Love Island en De andere kant van Nederland en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV