Vanavond op tv: start Beau en de Veteranen, misdaadprogramma Misdaadcollege en docuserie over D-Day

Vanavond op tv: start Beau en de Veteranen, misdaadprogramma Misdaadcollege en docuserie over D-Day
De tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 28 mei 2019

Kijktip :

Veel nieuwe programma's vanavond. Beau van Erven Dorens keert terug met het nieuwe programma Beau en de Veteranen, Rick Nieman presenteert het misdaadprogramma Misdaadcollege en op Canvas gaat een docuserie over D-Day van start. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 28 mei 2019.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: Beau en de Veteranen

20.30 uur, RTL 4

Na de laatste aflevering van Beau Five Days Inside keert presentator Beau van Erven Dorens een week later alweer terug met het nieuwe programma Beau en de Veteranen. Hierin gaat hij op reis met zeven veteranen met een posttraumatische stressstoornis. De PTSS beheerst het leven van de veteranen volledig. Tijdens een wandeltocht door Noorwegen hopen ze door therapeutische sessies meer inzicht te krijgen in hun trauma.


Terug: Bevallen met...

20.30 uur, TLC

Voor mensen die het nog nooit hebben meegemaakt is het een wonderlijke ontdekkingsreis: een bevalling. Wat komt hier allemaal bij kijken? Wat gebeurt er in de uren vóór de bevalling? Ex-hockeyster Fatima Moreira de Melo, voormalig pornoactrice Bobbi Eden, actrice Marly van der Velden en vlogger Monica Geuze draaien in een nieuw seizoen van Bevallen met... mee met verloskundigen en helpen bij hun dagelijkse werkzaamheden. En daar gaat een wereld voor ze open.


Start: D-Day - Operation Overlord

21.20 uur, Canvas

Vanavond gaat de drielige documentaireserie D-Day: Operation Overlord van start op de Vlaamse zender Canvas. Hierin wordt de invasie van de geallieerden gereconstrueerd, die vanaf 6 juni 1944 door West-Europa trok om het te bevrijden van de Duitse bezetting. D-Day begon op het Franse strand van Normandië, waar veel onervaren soldaten aan wal gingen om te strijden tegen de Duitsers. Aan de hand van beeldmateriaal en interviews wordt de strijd in beeld gebracht.


Nieuw: Misdaadcollege

21.35 uur, NPO 1

De komende vier dinsdagen vertellen politie en justitie in het nieuwe programma Misdaadcollege hoe ze een geruchtmakende zaak wisten op te lossen. De eerste aflevering gaat over de Jumbo-afperser, een man die in 2015 bommen bij meerdere Jumbo-vestigingen legde om geld af te persen van de supermarktketen. De betrokken politiemensen leggen uit hoe ze de dader uiteindelijk in de kraag konden vatten. Rick Nieman presenteert het programma, maar ook mensen in de zaal stellen vragen.


Nieuw: The Five

22.55 uur, Canvas

Canvas zendt vanaf vanavond elke dinsdag en woensdag de Britse misdaadserie The Five uit. De serie volgt de jeugdvrienden Mark, Danny, Slade en Pru, die sinds hun jeugd getraumatiseerd zijn: Jesse, het vijfjarige broertje van Mark, verdween spoorloos toen ze in het park aan het spelen waren. Jesse bleek te zijn vermoord door een seriemoordenaar. Twintig jaar later wordt de wond weer opengereten: het DNA van Jesse is gevonden op de plaats delict van een brute moord.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: start Beau en de Veteranen, misdaadprogramma Misdaadcollege en docuserie over D-Day of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier