Vanavond op tv: Bevrijdingsjournaal 1944, muziekspecial Het beste van... Zomerhits en meer

Vanavond op tv: Bevrijdingsjournaal 1944, muziekspecial Het beste van... Zomerhits en meer
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 3 juni 2019

Kijktip :

De afgelopen tijd is er steeds meer aandacht besteed aan het 75-jarig jubileum van D-Day, en dat is vanaf deze week niet anders. Op NPO 1 begint het Bevrijdingsjournaal, waarin te zien is hoe het journaal eruit zou zien als er in die tijd televisie was. Maar er is natuurlijk meer. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 3 juni 2019.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: NOS Bevrijdingsjournaal juni 1944

20.25 uur, NPO 1

Als de televisie in de Tweede Wereldoorlog bestond, hoe zou het journaal er dan uit hebben gezien? Het is dit jaar 75 jaar geleden dat D-Day plaatsvond (6 juni 1944) en daarom probeert de NOS een antwoord op die vraag te geven in een serie van zes afleveringen die aansluiten op het acht uur-journaal. Herman van der Zandt presenteert het fictieve, maar op ware gebeurtenissen gebaseerde journaal, inclusief bijdragen van correspondenten en het weer.


Docu: Jij bent mijn vriend

20.25 uur, NPO 2

De zesjarige Branche is net met zijn ouders vanuit Macedonië naar Nederland gekomen. In de documentaire Jij bent mijn vriend wordt het jongetje gevolgd bij zijn eerste moeizame schreden op een Nederlandse school. Het blijkt lastig om een vriendje te vinden voor een jongen die alleen Macedonisch spreekt en niemand in zijn klas kent. Uiteindelijk vindt Branche aansluiting bij enkele Syrische jongetjes.


Muziek: Het beste van... Zomerhits

20.25 uur, NPO 3

In deze muziekspecial laten bekende Nederlanders zien wat hun favoriete zomerhits zijn. Ze vertellen van welke hits ze een instant zomergevoel krijgen en met welke nummers ze wel mee moeten zingen.
Met onder anderen Rapper Donnie, Sanne Wallis de Vries, Jurre Geluk, André Dongelmans en Thomas Cammaert.


Terug: My 600lb Life: Where Are They Now?

20.30 uur, TLC

Het programma My 600lb Life: Where Are They Now? volgt de moeilijke strijd van zwaarlijvige patiënten die eerder te zien waren in My 600lb Life. Vanavond start het vijfde seizoen van de Where Are They Now?-reeks. Eén van de patiënten die gevolgd wordt is de 55-jarige Janine, die al een jaar probeert gezonder te leven maar nog altijd worstelt met haar eetgewoontes. Het is twee voor twaalf: als ze niet snel veranderd, kan het haar zomaar fataal worden.


Korte docu: Balling

21.40 uur, NPO 2

Op 4 juni is het dertig jaar geleden dat de protesten op het Plein van de Hemelse Vrede in Beijing werden neergeslagen. De Chinese overheid doet zijn best de gebeurtenissen uit de geschiedenisboekjes te houden. In Balling schetst filmmaker Prisca van der Mullen het dagelijks leven van Bei Ling in de Taiwanese hoofdstad Taipei. Bei Ling probeert de herinnering aan de protesten levend te houden, met gevaar voor eigen leven.


Terug: Reported Missing

23.05 uur, Canvas

Vanavond start het tweede seizoen van de Britse documentairereeks Reported Missing, over de zoektocht naar vermiste personen. In de eerste aflevering staan de jonge Tyler en Patrick centraal. In de stad Macclesfield komt de vader van de vijfjarige Tyler hem als vermist opgeven. Hij heeft hem al twee jaar niet meer gezien na een conflict met de moeder. Aan de andere kant van de stad, in Runcorn, is de 16-jarige Patrick vermist. Hij heeft een onheilspellend briefje achtergelaten voor zijn moeder.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Bevrijdingsjournaal 1944, muziekspecial Het beste van... Zomerhits en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV