Vanavond in Misdaadcollege: de moord op het Maasmeisje

Vanavond in Misdaadcollege: de moord op het Maasmeisje
Hoe werd de spraakmakende zaak opgelost?

Kijktip :

In 2006 schrok Nederland op van de vondst van lichaamsdelen van een tienermeisje. In de maanden juni en juli van dat jaar werden er meerdere tassen met lichaamsdelen gevonden in de Nieuwe Maas bij Rotterdam. Vanavond wordt in Misdaadcollege duidelijk hoe de zaak werd opgelost.

Lugubere vondst
Voor politie en justitie was het een lugubere zaak: wie vermoordt een jong meisje, om haar vervolgens in stukjes te hakken en haar lichaamsdelen in meerdere afgesloten tassen in de rivier te gooien? Het meisje was aanvankelijk zeer moeilijk te identificeren, waardoor er geen naam bekend was en ze een bijnaam kreeg: het Maasmeisje.

Vader
Het identificatieproces verliep buitengewoon moeizaam, waardoor ook de media werd ingeschakeld bij het oplossen van de zaak. Zo werd er in Opsporing verzocht een reconstructie getoond van het hoofd van het meisje. Uiteindelijk werd duidelijk dat het om de twaalfjarige Géssica ging, die vermoord bleek te zijn door haar vader.

Rick Nieman
Vanavond is in de tweede aflevering van het vierdelige programma Misdaadcollege te zien hoe Rick Nieman de betrokkenen van politie en justitie aan de tand voelt over de zaak. Hoe werd de kwestie uiteindelijk opgelost? Welke onderzoekstechnieken zijn gebruikt? Alle details over de zaak komen naar boven. Ook kan het publiek à la College Tour vragen stellen aan politie en justitie.

Misdaadcollege is nog drie dinsdagen om 21.35 uur te zien op NPO 1.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond in Misdaadcollege: de moord op het Maasmeisje of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen