Vanavond op tv: De Ramadan Conference, start De slag om Libanon, filmklassieker Saving Private Ryan en meer

Vanavond op tv: De Ramadan Conference, start De slag om Libanon, filmklassieker Saving Private Ryan en meer
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 5 juni

Kijktip :

De ramadan is ten einde en dat vormt voor cabaretiers Najib Amhali, Anuar en Rayen Panday de aanleiding om de moslimtraditie eens op de hak te nemen. Verder begint er een nieuw programma van Danny Ghosen én is de filmklassieker Saving Private Ryan op tv. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 5 juni.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: De slag om Libanon

NPO 2
NPO 2
20:25 uur

Tv-maker Danny Ghosen besluit om de gespannen situatie in zijn moederland Libanon te onderzoeken. In de tweedelige documentaire De slag om Libanon, waarvan het eerste deel vanavond te zien is, gaat hij in gesprek met inwoners van het land dat hij als vijftienjarige ontvluchtte. In dit eerste deel onderzoekt Ghosen de gevolgen van de burgeroorlog, die tussen 1975 en 1999 in het land woedde.


Filmklassieker: Saving Private Ryan

RTL 7
RTL 7
20:30 uur

Als er één film is die de gruwelen van D-Day tot leven brengt, is het wel Saving Private Ryan. In dit door Steven Spielberg geregisseerde oorlogsdrama krijgt kapitein John Miller (gespeeld door Tom Hanks) de opdracht om met zeven van zijn manschappen soldaat James Ryan van achter de Duitse linies te evacueren. Zijn drie broers zijn al overleden, waardoor de Amerikaanse legerleiding heeft besloten hem veilig thuis te brengen.


Comedy: De Ramadan Conference

NPO 1
NPO 1
20:40 uur

Nederland kent verschillende tradities als het gaat om conferences. Zo is de oudejaarsconference een begrip (er zijn maar weinig cabaretiers die zich er niet aan hebben gewaagd) en ook de Sinterklaasconference bestaat. De Marokkaans-Nederlandse cabaretiers Najib Amhali, Anuar en Rayen Panday hebben besloten dat het tijd is voor De Ramadan Conference, waarin ze hun geliefde moslimtraditie op de hak nemen.


Nieuw: Employable Me

Eén
Eén
21:25 uur

Hoewel het voor mensen zonder beperking soms al moeilijk genoeg is om een baan te vinden, is het voor mensen met een bijzondere neurologische aandoening een nóg grotere opgave. Mensen met autisme, een dwangstoornis of Gilles de la Tourette stuiten vaak op barrières. In Employable Me worden een aantal mensen met zo'n aandoening gevolgd; zo leren we in de eerste aflevering de autistische Tim en Kayla, die het syndroom van Gilles de la Tourette heeft, kennen.


Docu: Samar, vliegen we of vallen we?

NPO 2
NPO 2
22:55 uur

De sociaal-anarchistische kibboets Samar is een groene oase in de Israëlische woestijn, met prachtige palmbomen die de zoetste dadels produceren. De afgelopen veertig jaar hebben de bewoners van Samar geprobeerd wat de rest van het land niet lukt: samenleven op basis van vertrouwen, solidariteit en open dialoog. Samar, vliegen we of vallen we? volgt het leven in Samar gedurende een jaar, te beginnen bij de dadeloogst in de intense zomerhitte.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: De Ramadan Conference, start De slag om Libanon, filmklassieker Saving Private Ryan en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV