Vanavond op tv: Nederland - Engeland (Nations League), docu Where to Invade Next? en meer

Vanavond op tv: Nederland - Engeland (Nations League), docu Where to Invade Next? en meer
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 6 juni

Kijktip :

Vanavond staat de tweede halve finale van de Nations League op het programma, waarin het Nederlands elftal aantreedt tegen Engeland. Bij winst plaatst Oranje zich voor de finale van zondagavond. Verder is onder meer een boeiende documentaire van Michael Moore te zien. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 6 juni.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: The Hunters

NPO 2
NPO 2
20:25 uur

De inmiddels traditionele KRO-NCRV Detectivemaand trapt vanavond af met de Zweedse thrillerserie The Hunters (origineel: Jägärna). De serie is de komende drie donderdagen om 20.25 uur te zien op NPO 1 en NPO 2. In The Hunters staat de voormalige politierechercheur Erik Bäckström centraal, die tegen wil en dank weer bij een politieonderzoek betrokken raakt als hij Markus, een plaatselijke mijnbouwondernemer die wordt belaagd door milieudemonstranten, besluit te helpen.


Nieuw: Prime Suspect - Tennison

RTL 8
RTL 8
20:30 uur

Ook op RTL 8 begint vanavond een spannende misdaadserie: Prime Suspect: Tennison, een spin-off van Prime Suspect. Elke week wordt een dubbele aflevering uitgezonden. De kersverse politieagente Jane Tennison mag meewerken aan een onderzoek nadat het lichaam van de tiener Julie Ann Collins wordt gevonden in de parkeergarage van een flatgebouw. Al snel wordt Eddie Phillips, het drugsverslaafde vriendje van Julie Ann, als verdachte aangewezen.


Live: Nederland - Engeland (Nations League)

NPO 1
NPO 1
20:35 uur

Vanavond staat de wedstrijd Nederland - Engeland op het programma in de halve finale van de Nations League. De voorbeschouwing begint om 20.25 uur, de aftrap vindt twintig minuten later plaats. Beide landen hopen zich te plaatsen voor de finale tegen Portugal, die zondag om 20.45 uur wordt gespeeld. De wedstrijd om de derde plaats vindt die dag om 15.00 uur plaats. Er kan geen ticket voor het EK verdiend worden, maar de winnaar krijgt wel een beker en 10,5 miljoen euro.

Geniet hieronder nog een keer van de overwinning op Frankrijk in de Nations League.


Docu: Where to Invade Next?

NPO 3
NPO 3
21:00 uur

In Where to Invade Next? zoekt de beruchte documentairemaker Michael Moore in Europa naar oplossing voor sociaal-economische kwesties in de VS. Met de Amerikaanse vlag in de hand trekt Moore van land naar land, waar hij bijzondere ontdekkingen doet. Zo spreekt hij in Italië met mensen over vakantiedagen, een in de VS onbekend fenomeen. In Frankrijk eet hij mee in een schoolkantine waar gezond wordt gegeten en in Portugal ontmoet hij agenten die heel nuchter over drugs denken.


Docu: Jacqueline de Jong - Art rebel

NPO 2
NPO 2
22:55 uur

Jacqueline de Jong is een Nederlandse kunstenares die onmogelijk in een hokje te plaatsen is. In deze documentaire is te zien hoe ze, ook na haar 80ste verjaardag, nog altijd even dwars en sprankelend als vroeger is. Dat ze kunstenaar én rebel in hart en nieren is, blijkt wel uit haar geschiedenis: in het Parijs van de jaren zestig had zij een relatie met de Deense kunstenaar Asger Jorn en maakte ze deel uit van de revolutionaire artistiek-politieke beweging van het Situationisme.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Nederland - Engeland (Nations League), docu Where to Invade Next? en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV