RTL, Talpa, Mediahuis en De Persgroep: 'Inperking reclame NPO goede stap'

RTL, Talpa, Mediahuis en De Persgroep: 'Inperking reclame NPO goede stap'
Mediabedrijven maken gezamenlijk statement

Nieuws :

Mediabedrijven Talpa, De Persgroep, RTL en Mediahuis hebben een gezamenlijk statement afgegeven op het nieuws dat de NPO voortaan voor 20.00 uur geen reclame meer toont op tv. De vier bedrijven noemen de veranderende rol een stap in de goede richting.

Geen reclame voor 20.00 uur
Ook op het digitale domein zal de NPO geen reclame meer tonen. De grote partijen pleiten al langer voor het terugdringen van reclame op de publieke omroep, omdat zij dit als marktverstorend zouden zien. Zij willen een gelijker speelveld en drongen al langer aan op veranderingen.

Marktwerking
De nieuwe plannen van de NPO moeten de positie van alle Nederlandse partijen ten opzichte van buitenlandse partijen moeten versterken. Door een eerlijke marktwerking komt er volgens de vier partijen meer ruimte voor een gezonder en innovatiever medialandschap. Ze prijzen de politiek vanwege de gezette stap.

De impact en details van de beslissing is nog niet helemaal duidelijk voor de partijen; de impact zal nog moeten blijken. De vier bedrijven willen overigens in gesprek blijven over het feit dat zij moeten concurreren met een publiek orgaan.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV