Recensie: X-Men: Dark Phoenix is matige toegift in X-Men franchise

Recensie: X-Men: Dark Phoenix is matige toegift in X-Men franchise
De lol is er nu wel vanaf...

Film :

De nieuwe FOX-film X-Men: Dark Phoenix draait vanaf 6 juni 2019 in de Nederlandse bioscopen. Wat een knallend slot van de X-Men franchise had moeten zijn, mondt uit in een matig geschreven film met uitermate wisselend acteerwerk. Lees hier de filmrecensie van de film X-Men: Dark Phoenix.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Omarm de donkere zijde in jezelf
Tijdens een levensgevaarlijke reddingsmissie in de ruimte wordt Jean Grey (Sophie Turner) geraakt door een kosmische kracht die haar in één van de krachtigste mutanten ooit transformeert, de Phoenix. Worstelend met deze instabiele kracht en haar eigen persoonlijke demonen, verliest Jean de controle en verandert in de Dark Phoenix. Ze rukt de X-Men-familie uit elkaar en ze dreigt zelfs de planeet te vernietigen.

De X-Men rouwen om een verloren vriend

Beoordeling van Gids.tv
De X-Men franchise heeft een aantal pareltjes voortgebracht. Denk aan Logan, Deadpool en zelfs een team-up film: X-Men: Days of Future Past. Stuk voor stuk waren ze betere afsluiters geweest voor de franchise dan deze Dark Phoenix. De film is niet slecht, maar we hebben hem gewoonweg al te vaak gezien. Dezelfde verhaalstructuur, hetzelfde flauwige acteerwerk. Alleen de ervaren acteurs James McAvoy en Michael Fassbender weten te overtuigen, de anderen zeker niet. Sophie Turner weet in de hoofdrol niet te overtuigen. Het absolute dieptepunt is echter Jennifer Lawrence als Mystique. Ondanks de potentie van het karakter stellen zowel schrijver Simon Kinberg als Lawrence zelf ons keer op keer teleur. Een matig einde van een middelmatige franchise, meer kunnen we er niet van maken.

Cast
Naast Sophie Turner (Game of Thrones), Jennifer Lawrence (Red Sparrow), James McAvoy (Glass) en Michael Fassbender (Alien: Covenant) zijn ook Jessica Chastain (The Martian), Evan Peters (The Pirates of Somalia) en Nicolas Hoult (Tolkien) te zien in deze film. Deze film is geregisseerd door Simon Kinberg (The Twilight Zone).

X-Men: Dark Phoenix is nu te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Actie, Superhero. Tijdsduur: 113 minuten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Recensie: X-Men: Dark Phoenix is matige toegift in X-Men franchise of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV