DWDD Summerschool gaat vanavond van start met college over de middeleeuwen

DWDD Summerschool gaat vanavond van start met college over de middeleeuwen
Vlaamse auteur Bart Van Loo eerste gast nieuw seizoen

Kijktip :

De derde reeks van DWDD Summerschool wordt vanavond afgetrapt door de Vlaamse auteur en conferencier Bart Van Loo. In zijn college neemt hij de kijker mee naar de Lage Landen uit de tijd van de middeleeuwen, en dan met name de jaren tussen 1369 en 1467.

Eerste uitzending
In deze eerste aflevering gaat het over de herkomst van ons volk (en, aangezien Van Loo een Vlaming is, waarschijnlijk ook van de Belgen). Deze reis leidt terug naar de Bourgondiërs, die onze echte voorouders zijn. Deze mensen hielden wel van een feestje, en Van Loo zal dan ook vertellen over extravagante banketten én uitgekiende huwelijkspolitiek.

Succes
DWDD Summerschool begint aan het derde seizoen en is al meerdere jaren een succes. Zo kwamen in het verleden onder anderen PvdA-politicus Wouter Bos (de kunst van een goede speech), Gijs Scholten van Asschat (de invloed van William Shakespeare), Claudia de Breij (het Nederlandstalige lied), Paulien Cornelisse (taalfouten) en Mart Smeets (Amerikaanse sporten) langs.

Andere gasten
De derde reeks van DWDD Summerschool zal vier weken te zien zijn op NPO 1. De andere gasten van dit seizoen zijn:

  • 20 juni: zanger Waylon over 'outlaws' in de countrymuziek, zoals Johnny Cash, Waylon Jennings en Kris Kristofferson
  • 27 juni: Femke van der Laan, weduwe van Eberhard van der Laan, houdt een pleidooi voor verdriet en vertelt over rouw
  • 4 juli: cabaretier Diederik van Vleuten geeft college over ontdekkingsreiziger James Cook en de ontberingen van zeereizen in de achttiende eeuw

DWDD Summerschool is de komende vier donderdagen om 21.35 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van DWDD Summerschool terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV