Vanavond op tv: Concert Groots Met Een Zachte G & Arthur en Lucas Jussen in College Tour

Vanavond op tv: Concert Groots Met Een Zachte G & Arthur en Lucas Jussen in College Tour
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 16 juni

Kijktip :

Vanavond kunnen muziekliefhebbers hun hart ophalen, want het bekende Groots Met Een Zachte G-concert van Guus Meeuwis komt op tv. Arthur en Lucas Jussen worden deze keer ondervraagd door Matthijs van Nieuwkerk in College Tour. En ook op het gebied van documentaires is er genoeg interessants op televisie, namelijk A Plastic Whale en de nieuwe serie De Toren. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 16 juni.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Concert: Guus Meeuwis - Groots Met Een Zachte G

RTL 4
RTL 4
20:00 uur

Vanavond is een registratie te zien van het concert Groots Met Een Zachte G van Guus Meeuwis in het Philips Stadion in Eindhoven. Deze optredens zijn inmiddels een begrip in het land, en worden al het ‘zomercarnaval’ genoemd. De shows zijn uitgegroeid tot het grootste jaarlijkse muziekevenement van een soloartiest in Nederland. De vrolijkheid spat ervan af en de vele hits van Guus zullen menig muziekliefhebber bekend in de oren klinken.


College Tour: Arthur en Lucas Jussen

NPO 1
NPO 1
20:25 uur

In deze aflevering van College Tour zijn pianisten Arthur en Lucas Jussen te gast en worden zij ondervraagd door presentator Matthijs van Nieuwkerk en de aanwezige studenten. De twee broers zijn pas 22 en 26 jaar oud, maar zij staan internationaal al jaren aan de absolute top. Zij spelen bijvoorbeeld met grootheden als Jaap van Zweden en Lang Lang. Volgende week is de laatste College Tour van dit seizoen te zien, dan komt reclamemaker en regisseur Diederick Koopal langs.


Docu: A Plastic Whale

National Geographic
National Geographic
21:00 uur

A Plastic Whale is een indrukwekkende documentaire die vanavond te zien is op National Geographic. De hele maand staat de zender in het teken van Stop Met Plastic, daar sluit deze docu goed bij aan. Hierin wordt een zeldzame walvis in de Noord-Atlantische Oceaan dood gevonden. In zijn maag worden 30 plastic tassen aangetroffen en dit wordt wereldnieuws. Van boodschappentasjes, en chipszakjes tot ijsverpakkingen.


Quiz: Spuiten en Slikken Sekstest

NPO 3
NPO 3
21:10 uur

Emma Wortelboer en Jurre Geluk testen de sekskennis van bekende Nederlanders in de studio en de kijkers thuis. Ze stellen vragen over onder meer de nieuwste sekstrends en nieuwe werelden, zoals die van een penisvergroting. Dit is een herhaling voor degenen die de uitzending in mei gemist hebben. Onder anderen zangeres Merol, presentatrice Catherine Keyl en acteur Rick Paul van Mulligen zitten in het panel van BN’ers en delen zelf ook persoonlijke seksverhalen.


Nieuw: De Toren

NPO 2
NPO 2
21:15 uur

Vanavond start het zesdelige programma De Toren, dit is een documentaireserie over de verhalen achter de grootste natuurschatten. Acteur Marcel Musters gaat naar een geheimzinnige toren die bijna niemand kent omdat er miljoenen natuurhistorische schatten zijn opgeslagen. In de eerste aflevering probeert Musters uit te zoeken waarom er een verzameling van ongeveer alles is. De reis begint in Leiden bij de natuurhistorische collecties van Naturalis.


Nieuw: Het echte leven in de dierentuin

NPO 1
NPO 1
21:25 uur

Het Echte Leven In De Dierentuin start vanavond, deze serie is opgenomen in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Het leven van de dieren wordt dag en nacht door verborgen camera's vastgelegd om ze goed te kunnen volgen. Om te laten zien wat zich afspeelt in de dierentuin na sluitingstijd en op plekken waar je als bezoeker niet kunt komen. Ook vertellen verzorgers verhalen over wat zich achter de schermen afspeelt, van natuurbescherming tot wetenschappelijk onderzoek. In de eerste aflevering is onder meer te zien hoe de strijd losbarst als een nieuw mannetje bij de groep ringstaartmaki's wordt geïntroduceerd, en jonge schuttersvissen krijgen schietles van de oudjes.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Concert Groots Met Een Zachte G & Arthur en Lucas Jussen in College Tour of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen