Vanavond op tv: start talkshow Zomer met Art, verkiezing Minister van Gehandicaptenzaken en meer

Vanavond op tv: start talkshow Zomer met Art, verkiezing Minister van Gehandicaptenzaken en meer
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 17 juni

Kijktip :

In ieder geval twee bijzondere shows op de rol voor vanavond. Art Rooijakkers begint met zijn zomerse talkshow Zomer met Art en Lucille Werner en Anita Witzier presenteren de verkiezing van de minister van Gehandicaptenzaken. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 17 juni.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Start: Opium op Oerol

NPO 2
NPO 2
19:20 uur

Opium op Oerol verslaat deze week het populaire theater- en muziekfestival Oerol op Terschelling. Elke aflevering zijn er BN'ers te gast, die vertellen over een theatervoorstelling die ze hebben gezien. De eerste gast is Eva Jinek, verder komen onder anderen Twan Huys en Alexander Pechtold langs deze week. Daarnaast zijn er reportages, muziekoptredens en ontmoetingen met kunstenaars en theatermakers.


Docu: Max, een leven in TBS

NPO 2
NPO 2
20:30 uur

In deze documentaire van Roy Dames krijgt de kijker het persoonlijke verhaal van Max te horen. Hij heeft veertien jaar in tbs gezeten, maar Max heeft altijd volgehouden dat hij onschuldig is. Niettemin werd hij veroordeeld en opgesloten in meerdere gevangenissen, waar hij al die jaren een behandeling weigerde en waar Max traumatische ervaringen aan over heeft gehouden. Na de documentaire volgt een gesprek over de regelgeving van tbs in Nederland.


Live: verkiezing Minister van Gehandicaptenzaken

NPO 1
NPO 1
21:15 uur

KRO-NCRV heeft in de afgelopen tijd gepleit voor een minister van Gehandicaptenzaken, die sturing moet geven aan het bevorderen van een inclusieve samenleving. Vanavond is de verkiezingsavond, gepresenteerd door Lucille Werner en Anita Witzier. Zes kandidaten hebben de afgelopen tijd campagne gevoerd; vanavond moeten ze de jury, bestaande uit Leontien van Moorsel, Ronald Plasterk en Vincent Bijlo, en de kijkers thuis zien te overtuigen van hun kwaliteiten.


Nieuw: China from Above

National Geographic
National Geographic
22:00 uur

China is één van de grootste en belangrijkste landen ter wereld, maar hoe ziet dat er van boven uit? Vanuit de lucht is te zien hoe de Aziatische grootmacht in de afgelopen dertig jaar zijn steden en infrastructuur heeft veranderd zonder het culturele erfgoed te verliezen. Het is een adembenemende vogelvlucht over de landschappen en culturen van China, een nieuwe kijk op een oude beschaving met een fascinerende geschiedenis.


Nieuw: Zomer met Art

RTL 4
RTL 4
22:30 uur

Het gat dat Late Night met Twan Huys heeft achtergelaten wordt deze zomer opgevuld door Art Rooijakkers, die de zomerse talkshow Zomer met Art presenteert. Elke werkdag om 22.30 uur wordt de actualiteit behandeld, maar komen er ook onderwerpen aan bod die passen op lange, zwoele zomeravonden. Rooijakkers krijgt elke week een nieuwe co-presentator, onder wie Merel Westrik en Ellie Lust. Verder zijn er reportages en is er een huisband.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: start talkshow Zomer met Art, verkiezing Minister van Gehandicaptenzaken en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV