MAX Vakantieman vanavond: auto's leeggeroofd bij vliegveld België & dubbele afschrijvingen tijdens vakantie

MAX Vakantieman vanavond: auto's leeggeroofd bij vliegveld België & dubbele afschrijvingen tijdens vakantie
De landkaart komt deze keer vanuit de Costa del Sol

Kijktip :

Nadat er vorige week geen uitzending was vanwege het WK Voetbal is Sybrand Niessen er vanavond gewoon weer met MAX Vakantieman. Er is speciale aandacht voor betalingen in het buitenland, die blijken namelijk niet altijd goed te gaan. En is het wel zo veilig om je auto bij een Belgisch vliegveld te parkeren?

Problemen met betalingen in buitenland
Het betalen bij online hotelboekingen vanuit het buitenland gaat helaas niet altijd goed. Het echtpaar Van ’t Hek betaalt alle hotels in Griekenland via internet door middel van iDeal, maar bij één van de boekingen gaat het mis. Ze doen daarom de boeking opnieuw en betalen deze keer met creditcard. Later blijkt het bedrag van €300,- dubbel te zijn afgeschreven. Een klacht bij het desbetreffende bedrijf levert tot op de dag van vandaag niets op. Waar gaat dit mis en wie lost het op?

Parkeren bij vliegveld België gevaarlijk?
Veel mensen vliegen vanuit de Belgische luchthaven Charleroi naar hun vakantiebestemming. Vaak is het mogelijk om van daaruit goedkoper te vliegen maar nu blijkt dat er juist op deze luchthaven vaak wordt ingebroken, waardoor je dus uiteindelijk alleen maar duurder uit bent. Dat overkwam ook de Brabantse Eugene: na zijn vakantie wil hij zijn auto ophalen bij het parkeerbedrijf in de buurt van de luchthaven, maar daar blijkt de auto leeggeroofd. De totale schade bedraagt €5500,-. MAX spreekt met de plaatselijke politie, want het schijnt helaas veel vaker voor te komen. Wie is verantwoordelijk?

Landkaart
Verslaggever Koen is voor de rubriek De Landkaart aan de Costa del Sol, waar hij onder andere bekijkt hoe het met de topografische kennis van vakantiegangers gesteld is.

MAX Vakantieman is vanavond om 20:35 uur te zien op NPO1


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op MAX Vakantieman vanavond: auto's leeggeroofd bij vliegveld België & dubbele afschrijvingen tijdens vakantie of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV