Vanavond op tv: start WK 3x3 basketbal, laatste aflevering Misdaadcollege en meer

Vanavond op tv: start WK 3x3 basketbal, laatste aflevering Misdaadcollege en meer
De tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 18 juni

Kijktip :

Vanavond sluiten niet minder dan drie populaire programma's af met hun laatste aflevering: Rond de Noordzee, Govert naar de grenzen van het heelal en Misdaadcollege. Daartegenover staat de start van het WK 3x3 basketbal en de serie Station 19. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 18 juni.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: WK 3x3 basketbal

NPO 3
NPO 3
19:25 uur

Vandaag (dinsdag 18 juni) begint het WK 3x3 basketbal, dat wordt gespeeld op het Museumplein in Amsterdam en waarbij twee teams van drie rond één basket spelen. Tot en met aankomende zondag, 23 juni, zendt de NOS elke dag om 19.25 uur het toernooi uit op NPO 3. Zondag is er een extra uitzending op NPO 1 van 15.15 uur tot 16.55 uur, waarin de halve finales te zien zijn. De finales worden zondagavond in de reguliere uitzendingen van Studio Sport uitgezonden.


Slot: Rond de Noordzee

NPO 2
NPO 2
20:25 uur

De grote Noordzeereis van Arnout Hauben komt tot een einde. Het laatste deel van zijn reis begint hij in Amsterdam, dat zijn rijkdom voor een flink deel te danken heeft aan de Antwerpenaren die er ooit kwamen wonen. Hauben ontmoet verder de 98-jarige Eddy, die in de Tweede Wereldoorlog in een roeibootje naar Engeland vluchtte. Ook spreekt hij met Zeelanders die ternauwernood de watersnoodramp van 1953 overleefden.


Govert naar de grenzen van het heelal: Maanlanding

NPO 2
NPO 2
21:15 uur

Ook Govert naar de grenzen van het heelal zendt vanavond de laatste aflevering uit. Hierin bespreekt Govert Schilling de maanlanding, één van de belangrijkste gebeurtenissen van de twintigste eeuw. Schilling duikt in de geschiedenis van het Apollo-programma, het Amerikaanse ruimtevaartinitatief dat als doel had de maan te bezoeken. Ook werpt de wetenschapper een blik op de toekomst: wat kunnen we nog verwachten van de ruimtevaart en de sterrenkunde?


Docu: Climate Change - The Facts

Canvas
Canvas
21:20 uur

Sir David Attenborough heeft regelmatig kritiek gekregen op het gebrek aan aandacht voor klimaatverandering in zijn natuurdocumentaires. Met Climate Change - The Facts brengt de Brit daar verandering in: hij geeft een serieuze waarschuwing af voor de gevolgen van klimaatverandering. De mensheid stevent af op een klimatologische ramp als er niks gebeurd, maar wat zijn nu de werkelijke feiten?


Slot: Misdaadcollege

NPO 1
NPO 1
21:25 uur

Het derde programma dat vanavond afsluit is het veelbekeken Misdaadcollege. In de laatste aflevering vertellen politie en justitie hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen. Bijna twintig jaar was de provincie Utrecht in de ban van de gewelddadige serieverkrachter, die in 2014 werd ontmaskerd. Toch zijn er nog steeds vragen: waarom stond hij maar voor vier verkrachtingen terecht? Welke juridische middelen mochten wel en niet gebruikt worden?


Nieuw: Station 19

NET 5
NET 5
21:25 uur

Tegenover drie afsluitende programma's staat ook een nieuwe serie. Vanavond begint de Amerikaanse dramaserie Station 19, dat elke dinsdag te zien zal zijn op Net 5. Het is een spin-off van de ziekenhuisserie Grey's Anatomy, waarin regelmatig bezoekjes worden gebracht aan het Grey Sloan Memorial Hospital. Station 19 draait om een dapper brandweerteam van mannen en vrouwen die hun leven riskeren om anderen te redden.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: start WK 3x3 basketbal, laatste aflevering Misdaadcollege en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV