Vanavond in Misdaadcollege: de zaak van de Utrechtse serieverkrachter

Vanavond in Misdaadcollege: de zaak van de Utrechtse serieverkrachter
Laatste aflevering van misdaadprogramma

Kijktip :

Vanavond (dinsdag 18 juni) staat alweer de laatste aflevering van het goedbekeken misdaadprogramma Misdaadcollege op de rol. In de slotaflevering onthullen politie en justitie hoe ze na twintig jaar de Utrechtse serieverkrachter uit de jaren negentig konden oppakken. Presentator Rick Nieman voelt ze aan de tand over de bekende zaak.

Gewelddadige messentrekker
De provincie Utrecht werd halverwege de jaren negentig opgeschrikt door een gewelddadige man die vrouwen verkrachtte en aanrandde. In 1995 en 1996 werden vijf vrouwen verkracht en werd er in nog eens zes gevallen een poging gedaan tot verkrachting. De verkrachter was een gewelddadige man die niet bang was om een mes te trekken en zo de vrouwen nog meer angst in te boezemen.

Twintig jaar onderzoek
Al snel werd het stil rond de verkrachter, maar de zaak bleef leven in de omgeving van Utrecht. Er werkten op een zeker moment meer dan tweehonderd agenten aan de zaak, maar uiteindelijk werd het dossier in 2001 gesloten. Al snel werd het weer geopend toen een 16-jarig meisje werd gevonden dat was verkracht en aan een boom vastgebonden is achtergelaten.

Fietsendiefstal is dader fataal
In 2014 wordt een fietsendiefstal de verkrachter fataal. Het DNA kan worden gematcht met sporen uit het verleden. Uiteindelijk werd Gerard T. in 2016 veroordeeld tot zestien jaar gevangenisstraf. Betrokken politie- en justitiebeambten onthullen nu hoe ze de man wisten te lokken en op te pakken. Ook geven ze antwoord op prangende vragen: waarom werd de man veroordeeld voor slechts vier delicten?

De laatste aflevering van Misdaadcollege is dinsdag 18 juni om 21.25 uur te zien op NPO 1. Je kunt de aflevering over de Utrechtse serieverkrachter van Misdaadcollege terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond in Misdaadcollege: de zaak van de Utrechtse serieverkrachter of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV