Leeuwarden kan Eurovisie Songfestival niet organiseren en trekt zich terug

Leeuwarden kan Eurovisie Songfestival niet organiseren en trekt zich terug
Te laag dak WTC Expo doet stad de das om

Nieuws :

Leeuwarden is niet meer in de race voor de organisatie van het Eurovisie Songfestival in 2020. Leeuwarden ging de strijd aan en wilde graag dat het evenement naar de Friese stad zou komen. Maar het dak van WTC Expo gooit roet in het eten waardoor Leeuwarden zich heeft moeten terugtrekken.

Dak verlagen niet haalbaar
“We wisten al vanaf het begin dat de hoogte van het WTC Expo mogelijk een bottleneck zou zijn”, laat de Leeuwardse wethouder Sjoerd Feitsma van Cultuur weten in een verklaring. Het dak is te laag en voldoet niet aan de eisen. Er is onderzoek gedaan naar het verlagen van het dak, maar dit blijkt niet haalbaar.

Nog acht kandidaten in de race
Dit betekent dat er nu nog acht steden en regio’s strijden om de organisatie op zich te nemen. Dankzij de winst van Duncan Laurence met Arcade komt het grootse liedjesfestijn volgend jaar naar Nederland. Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Bosch, Den Haag, Maastricht/Limburg, Rotterdam en Utrecht doen allemaal nog mee, ook andere steden kunnen nog tot 10 juli een ‘bidbook’ indienen en zich aanmelden.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Leeuwarden kan Eurovisie Songfestival niet organiseren en trekt zich terug of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV