Vanavond op tv: start nieuw programma Opstandelingen, filmtopper Sicario en meer

Vanavond op tv: start nieuw programma Opstandelingen, filmtopper Sicario en meer
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 19 juni

Kijktip :

Sophie Hilbrand lijkt op De Rijdende Rechter-toer te gaan met haar nieuwe programma Opstandelingen, dat vanavond begint. Verder is onder meer de fantastische actiefilm Sicario te zien en bezoekt Obese een moeder en dochter met extreem overgewicht. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 19 juni.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: Opstandelingen

NPO 2
20:30 uur

Sophie Hilbrand begint vanavond met het nieuwe programma Opstandelingen, waarin ze langs gaat bij Nederlanders die strijden tegen bestuurlijk onrecht op lokaal niveau. In elke aflevering onderzoekt Hilbrand een lokaal conflict en probeert ze samen met de betrokkenen (boze burgers en bestuurders) de kern van het probleem te ontrafelen. In de eerste aflevering bezoekt Hilbrand haar geboorteplaats Bergen.


Actietopper: Sicario

Veronica
20:30 uur

Deze fantastische actiefilm draait om de idealistische FBI-agente Kate Macer (gespeeld door Emily Blunt), die deelneemt aan een geheime CIA-operatie. De opdracht? Een Mexicaanse drugsbaron uitschakelen. Ze passeert de grens met een aantal huurlingen en de mysterieuze consultant Alejandro (Benicio del Toro), maar al snel wordt de situatie levensgevaarlijk: Kate beseft dat ze in een wespennest verzeild is geraakt en dat niemand te vertrouwen is.


Obese: Moeder en dochter veel te zwaar

RTL 4
20:30 uur

In deze aflevering van Obese ziet de kijker het verhaal van een moeder en dochter met extreem overgewicht. Presentatrice Angela Groothuizen gaat langs bij Mirjam en Joëlle, die door te veel en ongezond eten en een gebrek aan lichaamsbeweging ernstige obesitas hebben. Een team van experts gaat met ze aan de slag en probeert het duo van hun overtollige kilo's af te helpen, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.


Docu: Amazing Planet - Lava Driven World

National Geographic
22:00 uur

In de prachtige documentaire Amazing Planet - Lava Driven World wordt aandacht besteed aan een onderwerp dat niet vaak aan bod komt in natuurdocumentaires: lava. Wat doet lava met de wereld? Het materiaal heeft de aarde gevormd tot zijn huidige staat, maar het is ook levensgevaarlijk, getuige fatale vulkaanuitbarstingen, aardbevingen en tsunami's. Deze documentaire kijkt naar het verleden, heden en de toekomst van de aarde.


Docu: De Discipelen - een straatopera

NPO 2
22:55 uur

Op de late avond is er nog een fraaie documentaire te zien. De Discipelen - een straatopera volgt het daklozenkoor De Straatklinkers. Er is een speciale opera voor de zwervers geschreven, maar het instuderen van het optreden gaat niet over rozen: de verwachtingen van het koor en de regisseur zorgen voor spanningen, ruzies en jaloezie. De documentaire volgt het repetitieproces en portretteert de daklozen als een groep overlevers.Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: start nieuw programma Opstandelingen, filmtopper Sicario en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV