Nieuw programma Opstandelingen met Sophie Hilbrand vanavond van start

Nieuw programma Opstandelingen met Sophie Hilbrand vanavond van start
Presentatrice gaat op bezoek bij boze burgers

Kijktip :

Op woensdag 19 juni is de eerste aflevering van Opstandelingen te zien op NPO 2. In het nieuwe programma gaat presentatrice Sophie Hilbrand langs bij boze Nederlanders die zich slachtoffer voelen als gevolg van bestuurlijk onrecht.

De Rijdende Rechter?
Het programma klinkt als een variant op De Rijdende Rechter, met als belangrijkste verschil dat de mensen in Opstandelingen vaak juist in conflict zijn met de autoriteiten. Burgers worden op allerlei manieren tegengewerkt door de lokale overheid, bijvoorbeeld bij het verstrekken van vergunningen, door middel van het opleggen van boetes en nog veel meer.

Harde botsingen
Hilbrand probeert met de betrokkenen tot de kern van het probleem te komen. Waar ging het mis? Waarom is het zo uit de hand gelopen? En vooral: wat is er precies aan de hand en hoe kan het slepende conflict opgelost worden? In elke aflevering staat een lokaal conflict centraal, elke keer op een andere plek in Nederland.

Eerste aflevering
In de eerste aflevering, vanavond om 20.30 uur te zien op NPO 2, bezoekt Hilbrand haar eigen geboorteplaats Bergen, in Noord-Holland. Het is een welvarend plaatsje waar zich van oudsher kunstenaars en goedbedeelde burgers zich vestigen, maar een bewoner heeft een conflict met de overheid: hij is zijn huis uit gezet.

Opstandelingen is vanaf woensdag 19 juni wekelijks om 20.30 uur te zien op NPO 2. Je kunt elke aflevering van Opstandelingen terugkijken bij Gids.tv.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Nieuw programma Opstandelingen met Sophie Hilbrand vanavond van start of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV