Filmklassiekers-weekend met Gladiator, Back to the Future en Alien-films

Filmklassiekers-weekend met Gladiator, Back to the Future en Alien-films
Fijne avonden voor de filmliefhebber

Kijktip :

Dit weekend worden er niet minder dan vier veelgeprezen en populaire filmklassiekers van stal gehaald. Van vrijdag tot en met zondag worden achtereenvolgens Alien (IMDB ★ 8,5), Gladiator (IMDB ★ 8,5), Back to the Future (IMDB ★ 8,5) en Aliens (IMDB ★ 8,4) vertoond op televisie. Watertanden voor de filmliefhebber dus.

IJzingwekkend begin
De vrijdagavond biedt een ijzingwekkend begin van het weekend met de sciencefiction-/horrorklassieker Alien. Deze film uit 1979 betekende de grote doorbraak van regisseur Ridley Scott en actrice Sigourney Weaver. Weaver speelt Ellen Ripley, die onderdeel is van een team op zoek naar buitenaards leven. Dit gaat helemaal mis als een wezen zich heeft genesteld in het lichaam van een collega (resulterend in een iconische scène), en vanaf dan gaat Ripley in de overlevingsstand.

Alien (1979) is op vrijdag 21 juni om 22.50 uur te zien op SBS 9.

Heroïsche zaterdagavond
Op zaterdagavond volgt er opnieuw een fantastische film van regisseur Ridley Scott, ditmaal een wat recenter werk. In 2000 bracht hij de film Gladiator uit, een heroïsch epos waarin de Romeinse generaal Maximus (Russell Crowe) op wraak zint nadat zijn vrouw en kind zijn vermoord. Zijn doelwit is de kwaadaardige keizer Commodus (Joaquin Phoenix), die over lijken gaat om zijn zin te krijgen. Gladiator werd genomineerd voor maar liefst twaalf Oscars, en won onder meer de beeldjes voor Beste Film en Beste Acteur (Crowe).

Gladiator (2000) is op zaterdag 22 juni om 20.30 uur te zien op Veronica.

Back to the... jaren 80
Op zondagavond gaan we back to the 80's met twee populaire blockbusters. Redelijk vroeg op de avond kun je genieten van Back to the Future, waarin Marty McFly (Michael J. Fox) teruggaat naar de jaren vijftig om zijn ouders aan elkaar te koppelen. Daarna is de tweede film uit de Alien-franchise te zien: Aliens, waarin Ellen Ripley 57 jaar na de gebeurtenissen uit deel één ontwaakt en ontdekt dat het buitenaardse gespuis nog altijd niet is uitgeroeid. In het tweede deel ligt de focus meer op actie.

Back to the Future (1985) is op zondag 23 juni om 19.40 uur te zien op Veronica. Aliens (1986) is dezelfde avond om 23.00 uur te zien op Veronica.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Filmklassiekers-weekend met Gladiator, Back to the Future en Alien-films of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV