Genieten van natuurschoon in Blue Planet II van Sir David Attenborough

Genieten van natuurschoon in Blue Planet II van Sir David Attenborough
NPO 2 zendt veelgeprezen docuserie uit

Kijktip :

Sir David Attenborough is nog altijd de absolute koning van de natuurdocumentaires. Zijn status wordt opnieuw bevestigd door de docuserie Blue Planet II, waarin oceanen en zeeën centraal staan. Het is opnieuw genieten van al het natuurschoon op onze blauwe planeet.

Waterpret
De vele diepe oceanen en zeeën die onze aarde kent verbergen talloze geheimen voor de mens. Wat gebeurt er allemaal onder en boven deze wateren? Sir David Attenborough verkent deze plekken en dat levert wederom prachtige beelden op van hoog opspringende vissen, bijzondere octopussen in de Zuidelijke IJszee en intelligente dieren met bijzonder gereedschap.

Eerste aflevering
In de eerste aflevering van Blue Planet II wordt meteen een lange reis ondernomen, van de tropen tot het poolgebied. Onderweg zijn de wonderbaarlijkste gebeurtenissen te zien: in de tropen leert een babydolfijn tegen een specifieke soort koraal te schuren vanwege de medicinale werking ervan, een lipvis gebruikt een aambeeld om schelpdieren te openen en een reuzenmakreel springt uit het water om vogels te vangen.

Fenomenale docu
Blue Planet II werd onthaald als het zoveelste meesterwerk van Sir David Attenborough. Op IMDb krijgt de serie een fantastische 9,3 en Attenborough kreeg een Emmy Award voor zijn vertelwerk. De documentaire laat de kijker zich opnieuw verwonderen over de adembenemende schoonheid van onze planeet en het leven van de dieren, dat altijd doorgaat.

De documentaireserie Blue Planet II is vanaf zaterdag 22 juni wekelijks om 21.05 uur te zien op NPO 2. Je kunt elke aflevering van Blue Planet II terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Genieten van natuurschoon in Blue Planet II van Sir David Attenborough of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV