Claudia de Breij en André Kuipers vieren eerste maanlanding

Claudia de Breij en André Kuipers vieren eerste maanlanding
De maanlanding: 50 jaar na de eerste stap 20 juli op NPO 1

Kijktip :

KRO-NRCV viert op zaterdag 20 juli het 50-jarig bestaan van de maanlanding van Neil Armstrong en Buzz Aldrin. Claudia de Breij en André Kuipers presenteren een avond die draait om de ruimte.

Precies vijftig jaar na de iconische maanlanding van Apollo 11 nemen presentatrice Claudia de Breij en astronaut André Kuipers de kijker in een speciale avond mee om het grote maanavontuur opnieuw te beleven. Ze gaan ze samen op zoek naar welke nieuwe 'giant leap' we als mensheid de komende decennia gaan meemaken, en welke geheimen de ruimte nog voor ons in petto heeft.

Vragen van toen, voor nu en de toekomst
Waarom zette Neil Armstrong als eerste een stap op de maan? Wat is er gebeurd met de beroemde vlag? En waarom stopten de bemande maanmissies na 1972? Bijzondere gasten halen herinneringen op aan dit belanghebbende moment en de betekenis daarvan voor ons allemaal. Claudia en André beginnen deze avond ook aan een nieuwe reis. Gaan we binnenkort terug naar de maan om ons daar voor langere tijd te vestigen? Zetten we straks de eerste stap op Mars? En als het zover is, wie treden dan in de voetsporen van Neil en Buzz?

Bekijk hier de Gids.tv filmrecensie van Apollo 11, de nieuwe docufilm over de maanlanding

European Space Agency
Het decor van 'De maanlanding: 50 jaar na de eerste stap' is Estec, het technisch centrum van European Space Agency (ESA) in Noordwijk. Bekijk hier meer over De maanlanding: 50 jaar na de eerste stap.

De maanlanding: 50 jaar na de eerste stap is op zaterdag 20 juli om 20.30 uur te zien op NPO 1.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Claudia de Breij en André Kuipers vieren eerste maanlanding of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV