Vanavond op tv: Stef Blok te gast in MAX Vakantieman, docu Erwin Olaf - The Legacy en meer

Vanavond op tv: Stef Blok te gast in MAX Vakantieman, docu Erwin Olaf - The Legacy en meer
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 24 juni

Kijktip :

Welk programma kun je beter kijken bij tropische temperaturen dan MAX Vakantieman? Vanavond is minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok te gast. Verder onder meer een bijzondere documentaire over fotograaf Erwin Olaf. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 24 juni.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Filmtopper: Avatar

NET 5
20:30 uur

Het was, op de valreep, één van de grootste filmsensaties van het eerste decennium van de 21ste eeuw. Filmmaker James Cameron (The Terminator, Titanic) werkte jaren aan geavanceerde 3D-technologie, om zo een volledig universum te creëren voor de film Avatar. Het fenomeen groeide uit tot de film met de hoogste omzet aller tijden (hoewel die positie nu bedreigd wordt door Avengers: Endgame). In de film betreedt de verlamde marinier Jake Sully de wereld van het blauwe volk Na'vi, die worden bedreigd door de mens.


MAX Vakantieman: Stef Blok te gast

NPO 1
20:35 uur

Vanavond komt er een bijzondere gast op bezoek in MAX Vakantieman. Niemand minder dan minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok (VVD) komt praten over de problemen van Nederlandse toeristen in het buitenland. Daar kunnen ze altijd vertrouwen op de Nederlandse ambassades als ze iets verkeerds hebben; dat kan iets onschuldigs als het meenemen van een steen van een Grieks strand zijn. Ook de vaste rubrieken, zoals Groeten uit Holland en De Landkaart, komen langs.


Docu: Erwin Olaf - The Legacy

NPO 2
20:35 uur

Op 2 juni is Erwin Olaf, één van de beroemdste kunstfotografen van ons land, zestig geworden. Nu hij deze leeftijd heeft bereikt worstelt hij met veel vragen en dilemma's: wat is de betekenis van zijn carrière geweest? Is zijn werk van waarde, en is dat in de toekomst ook nog zo? Is zijn kunstenaarschap van nut geweest? En daarmee zijn leven? Heeft hij ertoe gedaan? Filmmaker Michiel van Erp volgt Olaf in deze documentaire, die uitmondt in een bijzondere expositie in het Rijksmuseum.


Gemaakt in Nederland: Gazelle-fietsen

RTL 4
21:30 uur

Deze week duiken presentatoren Tijl Beckand en Katja Schuurman in de wereld van Nederlands bekendste fiets: de Gazelle. In Gemaakt in Nederland onderzoeken ze de geschiedenis van het fietsenmerk, dat werd opgericht in 1892 en is gevestigd in het Gelderse Dieren. Jaarlijks produceren ze zo'n 275.000 fietsen. Beckand ziet hoe een fiets van begin tot eind gemaakt wordt, terwijl Schuurman naar het Engelse Birmingham afreist, waar de klassieke leren Brooks-zadels gemaakt worden.


Start: The Exorcist

FOX
22:00 uur

Vanaf vanavond zendt FOX de Amerikaanse horrorserie The Exorcist uit. Elke maandag zijn vanaf 22:00 uur vier afleveringen achter elkaar te zien. In de serie, die is gebaseerd op de gelijknamige horrorfilm uit 1973, worden twee priesters gevolgd die de demonische bezetenheid van een familie proberen te behandelen. In de eerste aflevering vemoedt Angela Rance dat er een demon in haar huis is. Ze roept de hulp in van priester Tomas Ortega, die op zijn beurt een beroep doet op de ervaren priester Marcus Keane.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Stef Blok te gast in MAX Vakantieman, docu Erwin Olaf - The Legacy en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV