Documentaire Erwin Olaf - The Legacy van Michiel van Erp uitgezonden door NPO

Documentaire Erwin Olaf - The Legacy van Michiel van Erp uitgezonden door NPO
Film over bekende fotograaf vanavond te zien op NPO 2

Kijktip :

Op maandag 24 juni zendt NPO 2 de documentaire Erwin Olaf - The Legacy uit, waarin filmmaker Michiel van Erp één van de bekendste fotografen van ons land volgt tijdens een moeilijke periode in zijn leven.

Rijksmuseum
Fotograaf Erwin Olaf is op 2 juni zestig jaar geworden. In de jaren tachtig brak hij door met fotoseries die de kunstwereld opschudden: foto's van naakte bejaarden, mannen met erecties of extreem dikke vrouwen in bondagekleding choqueerden de gevestigde elite. Met de jaren is Olaf genuanceerder geworden, en in juli wordt zijn kunstenaarschap gevierd met een expositie in het Rijksmuseum.

Breekbaar
De bekende documentairefilmer Michiel van Erp volgt Olaf in de aanloop naar zijn zestigste verjaardag, en juist nu is de fotograaf breekbaarder dan ooit: hij heeft progressieve longemfyseem, waardoor hij zuinig met zijn energie om moet gaan. Ook ligt de moeder van Olaf op sterven, terwijl hij onverminderd door blijft werken in zijn Amsterdamse studio en in het Amerikaanse Palm Springs.

Erfenis
Olaf loopt ook met veel vragen onder zijn ziel. Nu hij zestig wordt, is het langzaam tijd om terug te kijken op zijn carrière. Is zijn werk van waarde, en is dat in de toekomst ook nog zo? Is zijn kunstenaarschap van nut geweest? En daarmee zijn leven? Heeft hij ertoe gedaan? Het tekent de twijfels van Olaf, die met pijn in het hart de balans van zijn werk opmaakt.

De documentaire Erwin Olaf - The Legacy is op maandag 24 juni om 20.35 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de documentaire Erwin Olaf - The Legacy terugkijken bij Gids.tv.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Documentaire Erwin Olaf - The Legacy van Michiel van Erp uitgezonden door NPO of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV