Horrorserie The Exorcist start op FOX

Horrorserie The Exorcist start op FOX
Elke maandag vier afleveringen

Kijktip :

Op maandag 24 juni start de horrorserie The Exorcist op FOX, dat elke maandag vanaf 22.00 uur vier afleveringen uitzendt. De naam zal wellicht een belletje doen rinkelen: de serie is gebaseerd op de iconische filmklassieker uit 1973.

Oscar-unicum
De film The Exorcist uit 1973 was baanbrekend in vele opzichten. Het was volgens critici één van de beste horrorfilms aller tijden, en mede dankzij het integreren van religieuze thema's was het de eerste horrorfilm ooit die werd genomineerd voor de Oscar voor Beste Film. Veel beroemde scènes staan nog op het netvlies van filmliefhebbers, van de achterwaartse trapwandeling tot het zwevende bed en het masturberen met een crucifix.

Seriesucces
In 2016 verscheen de op de film gebaseerde tv-serie, en ook die was vrijwel onmiddellijk een succes. Op IMDb krijgt de serie een score van 8,1 en hij werd genomineerd voor meerdere belangrijke prijzen. Zo kreeg hoofdrolspeelster Geena Davis meerdere nominaties voor Beste Actrice.

Priesters
Net als in de film draven twee priesters op, Tomas Ortega (gespeeld door Alfonso Herrera) en Marcus Keane (Ben Daniels), die Angela Rance (Geena Davis) te hulp schieten. Zij vermoedt dat er een demon in haar huis zit. In eerste instantie roept ze alleen de hulp in van priester Ortega, maar die krijgt al snel assistentie van priester Keane.

De horrorserie The Exorcist is vanaf maandag 24 juni wekelijks om 22.00 uur te zien op FOX. Elke week zendt de zender vier afleveringen uit.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV