Fantastische Formule 1-documentaire Senna op NPO 3

Fantastische Formule 1-documentaire Senna op NPO 3
Over legendarische coureur Ayrton Senna

Kijktip :

Middenin het Formule 1-seizoen zendt NPO 3 op woensdag 26 juni de fenomenale documentaire Senna uit. Centraal staat de in 1994 overleden Braziliaanse coureur Ayrton Senna, nog altijd één van de meest tot de verbeelding sprekende coureurs aller tijden.

Fataal ongeluk
Senna stond bekend als een spectaculaire Formule 1-coureur, die bovendien fantastische resultaten haalde. In 1988, 1990 en 1991 werd de Braziliaan wereldkampioen, in 1989 en 1993 eindigde hij als tweede in de eindstand. Zijn carrière kwam echter vroegtijdig ten einde: in 1994 overleed Senna na een fataal ongeluk tijdens de Grand Prix van San Marino, wat leidde tot een felle discussie binnen de sport en een reeks veiligheidsmaatregelen.

Prachtige docu
In 2010 kwam de prachtige documentaire Senna uit, waarin het verhaal van de overleden coureur wordt verteld. De kijker krijgt een exclusief kijkje in het leven van Ayrton Senna, een blik achter de schermen bij de sportieve vete met collega Alain Prost en Senna's strijd tegen de politieke spelletjes binnen de sport. De documentaire won twee BAFTA Awards (de Britse Oscars), voor Beste Documentaire en Beste Montage, en krijgt een 8,6 op IMDb.

De documentaire Senna is op woensdag 26 juni om 21.55 uur te zien op NPO 3. Bekijk waar je de documentaire Senna nog meer kunt kijken.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Fantastische Formule 1-documentaire Senna op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV