Vanavond op tv: Nederland - Japan (WK Vrouwenvoetbal), start Inspector Banks seizoen 3 en meer

Vanavond op tv: Nederland - Japan (WK Vrouwenvoetbal), start Inspector Banks seizoen 3 en meer
De tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 25 juni

Kijktip :

De meeste wedstrijden in de achtste finales van het WK Vrouwenvoetbal zijn al achter de rug: de Oranjeleeuwinnen mogen vanavond met Japan gaan uitmaken wie de laatste kwartfinalist wordt. Maar er is natuurlijk meer te zien. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 25 juni.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Inspector Banks: start seizoen 3

NPO 2
NPO 2
20:25 uur

Vanavond begint het derde seizoen van de Britse misdaadserie Inspector Banks op NPO 2, waar de Detectivemaand nog steeds in volle gang is. Het team van inspecteur Alan Banks is weer compleet: Annie is terug van zwangerschapsverlof, en ze kan meteen aan de bak als de tiener Kyle Heath is verdwenen. Alles duidt op een ontvoering door twee mannen die zich voordeden als maatschappelijk werkers.


Live: Nederland - Japan (achtste finale)

NPO 3
NPO 3
20:50 uur

De Oranjeleeuwinnen nemen het vanavond op tegen Japan in de achtste finale van het WK Vrouwenvoetbal. De bal gaat in Rennes rollen om 21.00 uur, maar de voorbeschouwing begint om 20.25 uur in NOS Studio France op NPO 3. Vier jaar geleden stond dit affiche ook al op het programma in de achtste finale; toen verloor Nederland met 2-1 van de Japanners.


Docu: Hitler Youth

Canvas
Canvas
21:20 uur

Canvas zendt vanavond en volgende week dinsdag de documentaire Hitler Youth uit, waarin de nationaalsocialistische jeugdbeweging Hitlerjugend centraal staat. De Duitse dictator Adolf Hitler wist veel jongemannen zover te krijgen om aan het einde van de Tweede Wereldoorlog nog ten strijde te trekken aan het oostfront, waar ze door hun jonge leeftijd, gebrek aan ervaring en numerieke minderheid kansloos waren tegen de Sovjet-Unie. Waarom gingen ze toch?


Start: MAX Masterclass

NPO 1
NPO 1
21:25 uur

De komende drie dinsdagen worden de colleges van hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder over de hersenen herhaald op dinsdag om 21.25 uur op NPO 1. Professor Scherder bespreekt verschillende connecties met het brein; in de eerste aflevering gaat het over de connectie tussen de hersenen en muziek. Wat gebeurt er allemaal in het brein als we luisteren naar muziek? Deze en andere vragen zullen beantwoord worden door Scherder, die het in de komende weken ook zal hebben over taal en stress.


Finale: Hermans Pop-Up Restaurant

RTL 4
RTL 4
21:30 uur

Vanavond is de finale van Hermans Pop-Up Restaurant, het programma waarin Herman den Blijker op zoek gaat naar een geschikt koppel om zijn nieuwe pop-uprestaurant te runnen. Eindelijk wordt bekend wie de beste kok is, en welke maître de ultieme gastvrijheid laat zien die nodig is voor een goed restaurant. De twee overgebleven koppels runnen het nieuwe mediterrane pop-uprestaurant van Den Blijker een hele dag als laatste test.


Docu: Nederland tijdens de Eerste Wereldoorlog

NPO 2
NPO 2
23:15 uur

Andere Tijden zendt een special uit over het leven in Nederland tijdens de Eerste Wereldoorlog (1914-1918). In deze oorlog was Nederland neutraal, maar hoe uitte zich dat? Ook wordt gekeken naar de vier jaar lange mobilisatie van het Nederlandse leger. Verder wordt er in deze documentaire aandacht besteed aan de vele Belgen die naar Nederland vluchtten en moesten worden ondergebracht in Rotterdam, dat een broeinest van spionnen werd.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Nederland - Japan (WK Vrouwenvoetbal), start Inspector Banks seizoen 3 en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen