DWDD Summerschool: Femke van der Laan vertelt over verdriet en rouw

DWDD Summerschool: Femke van der Laan vertelt over verdriet en rouw
Weduwe Eberhard van der Laan deelt ervaringen

Kijktip :

De een-na-laatste aflevering van het huidige seizoen van DWDD Summerschool staat in het teken van verdriet en rouw. Femke van der Laan, de weduwe van de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan, houdt een pleidooi voor verdriet.

Longkanker
Eberhard van der Laan had een lange carrière in de Nederlandse politiek. In 2008 werd hij minister in het kabinet-Balkenende IV, maar de laatste jaren werd hij vooral bekend als burgemeester van Amsterdam (sinds 2010). In 2017 maakte hij bekend uitgezaaide longkanker te hebben, en daarna ging het snel. Tot groot verdriet van de Amsterdammers overleed hij op 5 oktober 2017.

Weduwe
Zijn weduwe Femke van der Laan bleef achter met een soort verdriet dat ze nog niet eerder had meegemaakt: een diepe rouw. Ze schreef er columns over voor Het Parool en kwam erachter dat onze samenleving weinig aandacht schenkt aan rouw en pijn. Daarom wil ze een boodschap overbrengen: heb in godsnaam verdriet. Welke lessen heeft zij geleerd?

DWDD Summerschool met Femke van der Laan is op donderdag 27 juni om 21.40 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van DWDD Summerschool terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op DWDD Summerschool: Femke van der Laan vertelt over verdriet en rouw of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV