WK voetbal: kwartfinale Noorwegen - Engeland live op tv

WK voetbal: kwartfinale Noorwegen - Engeland live op tv
Wie wordt de eerste halve finalist?

Sport :

De achtste finales van het WK vrouwenvoetbal zijn achter de rug. De acht beste landen zijn overgebleven, maar wie halen de halve finale? Vanavond (27 juni) begint om 21.00 uur de eerste kwartfinale: Noorwegen - Engeland.

Europese dominantie
De eerste kwartfinale geeft een voorproefje van de Europese dominantie die dit WK typeert. Van de acht kwartfinalisten komen er zeven uit Europa; alleen de Verenigde Staten doorbreekt de Europese hegemonie. Noorwegen en Engeland spelen tegen elkaar in Le Havre, waar de Oranjeleeuwinnen hun eerste wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland afwerkten.

Engeland favoriet
In de wedstrijd van vanavond wordt Engeland aangewezen als de favoriet. In de groepsfase wonnen de Engelsen alle drie hun wedstrijden, terwijl Noorwegen zes punten haalde uit drie wedstrijden. De Engelse aanvaller Ellen White moet door Noorwegen in de gaten worden gehouden; zij scoorde al vier keer dit toernooi. Noorwegen moet het stellen zonder sterspeler Ada Hederberg, die niet meer uit wil komen voor het nationale team.

Halve finale
De winnaar van de kwartfinale tussen Noorwegen en Engeland gaat het opnemen tegen de winnaar van de wedstrijd Frankrijk - Verenigde Staten. Die wordt vrijdag om 21.00 uur gespeeld.

Noorwegen - Engeland is donderdag 27 juni om 21.00 uur te zien op NPO 3. De voorbeschouwing begint om 20.25 uur.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op WK voetbal: kwartfinale Noorwegen - Engeland live op tv of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV