Recensie: Yesterday met Lily James en Himesh Patel doet de wereldberoemde band The Beatles vergeten

Recensie: Yesterday met Lily James en Himesh Patel doet de wereldberoemde band The Beatles vergeten
Heerlijke feelgood van de makers van Love Actually

Film :

Vanaf donderdag 27 juni is de nieuwe feelgood- en muziekfilm Yesterday te zien in de bioscopen. Met een harde klap op de grond verandert alles in het leven van singer-songwriter Jack. Van onbekend naar wereldberoemd, zo snel kan het gaan! Lees hier de filmrecensie van de film Yesterday.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

The Beatles, wie?!
De film Yesterday gaat over Jack Malik (Himesh Patel), een singer-songwriter uit een slaperig dorpje in Engeland. Zijn grote droom om beroemd te worden is snel aan het vervagen, ondanks de steun die hij krijgt van zijn beste vriendin Ellie (Lily James). Als hij tijdens een mysterieuze wereldwijde stroomstoring hard en ongelukkig in botsing komt met een bus, weet ineens niemand meer wie popgroep The Beatles zijn. En dat biedt perspectief!

Ellie (Lily James) en Jack Malik (Himesh Patel) in de film Yesterday.

Beoordeling van Gids.tv
Dat regisseur Danny Boyle belangrijke en goede films kan maken is een feit. Onder andere Trainspotting, één van de meest invloedrijke en iconische Britse films van de jaren 90, is van zijn hand. Deze romantische muziek-komedie zet John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr van The Beatles wederom in het zonnetje. Ondanks dat de vaart - midden in de film - er behoorlijk uit gaat, blijft dit een sympatieke productie. Als blijkt dat er nog twee mensen weten wie The Beatles zijn, wordt de boel op scherp gezet en is de oplossing verrassend. Hoofdrolspeler Himesh Patel is bovendien leuk en innemend als verdienstelijk zanger. Ook singer-songwriter Ed Sheeran zet een grappige rol neer als zichzelf. Niet ijzersterk, maar vermakelijk is het best wel. Een ode aan de meest populaire popgroep uit de jaren 60.

Cast
Naast Himesh Patel (The Aeronauts) en Lily James (Mamma Mia! Here We Go Again) zijn ook Ed Sheeran en talkshowhost James Corden (Ocean's Eight) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Danny Boyle (Slumdog Millionaire en Trainspotting)

Yesterday is vanaf 27 juni te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Muziek, Romantiek, Komedie. Tijdsduur: 117 minuten. IMDb-score: 6,6.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV