Vanavond op tv: kwartfinale Frankrijk - Verenigde Staten, filmklassieker American Beauty en meer

Vanavond op tv: kwartfinale Frankrijk - Verenigde Staten, filmklassieker American Beauty en meer
De tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 28 juni

Kijktip :

Een gevarieerde tv-avond vandaag. Liefhebbers van topfilms kunnen genieten van American Beauty, met de uit de gratie geraakte Kevin Spacey. Ook de topwedstrijd Frankrijk - VS staat op het programma op het WK vrouwenvoetbal. Maar er is natuurlijk meer. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 28 juni.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Filmklassieker: American Beauty

RTL 8
20:30 uur

Vanavond is de filmklassieker American Beauty op televisie, die vijf Oscars won. Onder meer de beeldjes voor Beste Film en Beste Acteur (Kevin Spacey) werden binnengehengeld. De film draait om de familie Burnham, die schijnbaar het perfecte leventje leidt. In werkelijkheid is vader Lester in een midlifecrisis belandt, heeft moeder Carolyn een affaire en zit dochter Jane middenin de lastige puberteit. Prachtige film, maar kunnen we nog wel kijken naar films met Kevin Spacey?


Kwartfinale WK: Frankrijk - Verenigde Staten

NPO 3
20:50 uur

Live verslag van de kwartfinale Frankrijk - Verenigde Staten op het WK voetbal voor vrouwen in Frankrijk. Het belooft een absolute topper te worden: de twee landen staan als hoogst genoteerd bij de bookmakers en de VS staat eerste op de FIFA-wereldranglijst. De finalewaardige kwartfinale wordt gespeeld in Parijs. Ook voor Nederland heeft de wedstrijd invloed: als de VS winnen, bereikt Nederland morgen bij een overwinning op Italië naast de halve finale ook de Olympische Spelen.


Ilse's veranda: Douwe Bob

NPO 1
21:25 uur

Deze zomer worden de afleveringen van Ilse's veranda herhaald, waarin Ilse DeLange in het Amerikaanse Nashville Nederlandse artiesten ontvangt en aspecten van de countrymuziek verkent. Deze week komt singer/songwriter Douwe Bob langs, die een groot fan is van beroemde countrysterren als Hank Williams en Johnny Cash. Douwe Bob hoopt, net als Cash, een concert te mogen geven in de gevangenis.


Start: Kings of the Wild

Discovery Channel
21:30 uur

Een jager uit Nieuw-Zeeland, Josh James, gaat samen met de Britse chef-kok Matt Tebbut op reis naar de meest onherbergzame gebieden op aarde om te bewijzen dat ze heerlijke maaltijden kunnen bereiden met wat ze tegenkomen. Van de regenwouden in Mexico tot de mangrovemoerassen van Borneo en van ruige bergketens in Bulgarije tot de poolcirkel bij Finland: het is geen doorsnee culinair tripje. Vanaf vandaag is Kings of the Wild elke vrijdag om 21.30 uur te zien op Discovery.


Docu: Lots of Kids, a Monkey and a Castle

NPO 2
22:55 uur

Als meisje droomde Julita over een leven als moeder met veel kinderen, een aap en een kasteel. Nu is de moeder van filmmaker Gustavo Salmerón de tachtig gepasseerd en haar wensen zijn allemaal in vervulling gegaan. Ze kreeg zes kinderen, had ooit een aap en bewoont een kasteel dat vol staat met spullen. Als de economische crisis in 2008 toeslaat moet zij verhuizen. Maar hoe? Salmerón keert met zijn broers en zussen terug naar het kasteel om de helpende hand te bieden.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: kwartfinale Frankrijk - Verenigde Staten, filmklassieker American Beauty en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier