Vanavond op tv: herdenking Slavernijverleden, start Het Spaanse Dorp: Polopos en meer

Vanavond op tv: herdenking Slavernijverleden, start Het Spaanse Dorp: Polopos en meer
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 1 juli

Kijktip :

Enkele veelbelovende programma's komen vanavond met de eerste uitzending. Vroeg op de avond, om 18.00 uur, begint Klinkt Smakelijk op SBS 6. Een paar uur later, rond 21.30, start Het Spaanse Dorp: Polopos op RTL 4. Verder onder meer de herdenking van het slavernijverleden. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 1 juli.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: Klinkt Smakelijk

SBS 6
18:00 uur

Rond etenstijd kun je vanaf vanavond inspiratie opdoen met het nieuwe kookprogramma Klinkt Smakelijk op SBS 6. Elke werkdag om 18.00 uur is te zien hoe gepassioneerde amateurkoks tegen elkaar strijden met hun specialiteit. De verhalen achter en de presentatie van het gerecht zijn uitermate belangrijk, want daar kun je al op afvallen voordat er überhaupt van geproefd wordt. Nicolette van Dam en Julius Jaspers krijgen elke week gezelschap van een ander gastjurylid.


NOS Herdenking Slavernijverleden

NPO 2
20:25 uur

De NOS doet vandaag met twee uitzendingen verslag van de nationale herdenking van het slavernijverleden. Vanaf 13.00 uur is de publieke omroep op NPO 1 live bij de herdenking in het Amsterdamse Oosterpark, waar het Nationaal Monument Slavernijverleden staat. 's Avonds presenteert Simone Weimans vanaf 20.25 uur op NPO 2 vanaf het Keti Koti Festival, waar ze mensen interviewt en meekijkt bij de festiviteiten.


Reportage: Geboeid - terug naar de plantage

NPO 2
21:10 uur

Na de uitzending vanaf het Keti Koti Festival is een reportage van Dwight van de Vijver te zien, die op zoek gaat naar zijn geschiedenis en voorouders. Het is het startschot voor een ontdekkingsreis door het slavernijverleden van de familie van Van de Vijver. Hij hoopt dan ook meer inzicht te krijgen in wie hij is en doet er alles aan om uit te zoeken hoe zijn familiegeschiedenis in elkaar steekt en welke rol de slavernij daarin speelt.


Nieuw: Het Spaanse Dorp: Polopos

RTL 4
21:30 uur

Eindelijk is het zover: het nieuwe realityprogramma Het Spaanse Dorp: Polopos gaat van start op RTL 4. Het is de langverwachte opvolger van Het Italiaanse Dorp: Ollolai, dat vorig jaar een kijkcijfersucces was. In de eerste twee afleveringen presenteren tien koppels zichzelf en hun plannen aan de Dorpsraad, bestaande uit drie dorpsbewoners en burgemeester Matías Gonzaléz Braos. In aflevering twee is te zien welke vijf koppels hun intrek mogen nemen in het dorp.


Nieuw: Gold Rush: Dave Turin's Lost Mine

Discovery Channel
21:30 uur

Hoeveel goud zit er nog in onze aarde? De ervaren goudzoeker Dave Turin denkt voldoende om er nog een lucratieve business van te maken. Zeker als je met grote machines gaat werken op de plekken waar al decennialang niet meer gegraven is. In de eerste aflevering van het nieuwe programma Gold Rush: Dave Turin's Lost Mine reist hij daarom het land door om verschillende plekken te bezoeken, waar hij afgaat op claims van eigenaren die weten dat er nog voldoende goud in de grond moet zitten.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: herdenking Slavernijverleden, start Het Spaanse Dorp: Polopos en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV