Nieuw kookprogramma Klinkt Smakelijk van start

Nieuw kookprogramma Klinkt Smakelijk van start
Inspiratie opdoen rond etenstijd

Kijktip :

Vanaf maandag 1 juli is het nieuwe kookprogramma Klinkt Smakelijk elke werkdag te zien op SBS 6. Hierin koken thuiskoks hun eigen specialiteit, waar vaak ook een bijzonder verhaal aan vast zit. In de weekfinale strijden de winnaars tegen elkaar.

Mooie verhalen
Het draait echter niet alleen maar om het gerecht. Tijdens het bereiden van hun gerecht wordt de amateurkoks ook gevraagd hun persoonlijke verhaal te vertellen. Waarom maken ze deze maaltijd? Hoe zijn ze erop gekomen? Wat is het verhaal achter het gerecht? Dat levert vaak mooie en emotionele verhalen op.

Indruk maken
In de eerste ronde is het verhaal zó belangrijk dat de kandidaten zelfs nog niet aan koken toekomen. Ze moeten hun specialiteit 'pitchen' tegenover de jury. De drie koks die het indrukwekkendste verhaal vertellen, gaan door naar de volgende ronde. Vervolgens valt het gerecht dat er het minst aantrekkelijk uitziet ook af: de jury zal dit niet eens proeven. De twee mooiste gerechten worden wél geproefd en daar wordt de dagwinnaar uit gekozen.

Jury en presentatie
Een driekoppige jury oordeelt over de gerechten. Die bestaat uit chef-kok Julius Jaspers, presentatrice Nicolette van Dam en elke week een andere bekende Nederlander die van lekker culinair eten houdt. In de eerste week is Gordon het gastjurylid. In de komende weken komen onder anderen Dries Roelvink, Samantha Steenwijk, Ronald Giphart en Heleen van Royen ook langs als gastjurylid.

Klinkt Smakelijk is vanaf maandag 1 juli elke werkdag om 18.00 uur te zien op SBS 6. Je kunt vanaf dan elke aflevering van Klinkt Smakelijk terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Nieuw kookprogramma Klinkt Smakelijk van start of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV