Herdenking Slavernijverleden live op tv

Herdenking Slavernijverleden live op tv
Twee uitzendingen over herdenking

Kijktip :

De NOS besteedt vandaag met twee uitzendingen aandacht aan de nationale herdenking van het slavernijverleden in Nederland. In het Amsterdamse Oosterpark is de NOS live aanwezig bij de herdenking, 's avonds bezoekt de publieke omroep het Keti Koti Festival.

Rechtstreeks verslag
Het is precies 156 jaar geleden dat de slavernij in Suriname en de voormalige Nederlandse Antillen formeel werd afgeschaft. Vanaf 13.00 uur doet de NOS op NPO 1 rechtstreeks verslag van de herdenking in het Oosterpark in Amsterdam. Daar staat het Nationaal Monument Slavernijverleden. Zangeres Berget Lewis is aanwezig en zal een nummer zingen.

Keti Koti Festival
In het Oosterpark vindt vandaag (1 juli) ook het Keti Koti Festival plaats, dat de slavernij herdenkt en de vrijheid van voormalig slaven viert. Ook daar is de NOS bij aanwezig. Vanaf 20.25 uur is op NPO 2 te zien hoe presentatrice Simone Weimans praat met onder anderen conservator en onderzoeker Valika Smulders, die meewerkt aan een tentoonstelling, volgend jaar in het Rijksmuseum, waarin de slavernij centraal staat, en schrijfster Karin Amatmoekrim.

De herdenking van het slavernijverleden is op maandag 1 juli vanaf 13.00 uur live te zien op NPO 1. Dezelfde avond doet NPO 2 vanaf 20.25 uur verslag vanaf het Keti Koti Festival.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV