Op deze zenders volg je de Tour de France 2019 live op tv

Op deze zenders volg je de Tour de France 2019 live op tv
Overzicht live-uitzendingen en talkshows

Sport :

Drie weken lang doet verschillende zenders uitgebreid verslag van het grootste wielerevenement ter wereld, de Tour de France. Alle etappes worden live op tv en online uitgezonden. Daarnaast zijn er verschillende programma's waarin wordt teruggeblikt en nagesproken over de gebeurtenissen tijdens de Ronde van Frankrijk 2019.

NPO 1 en NPO Radio 1

Live op tv en online
Op NPO 1 worden (traditiegetrouw) alle etappes live uitgezonden. Ook is deze live-uitzending te volgen via NOS.nl en de app. Voor het commentaar zijn Herbert Dijkstra en Maarten Ducrot weer in Frankrijk. Op een aantal uitzonderingen na begint de liveuitzending op tv om 14.20 uur.

Een uitgebreide samenvatting van de etappes inclusief interviews van Han Kock en Tom Lagerberg zijn te zien in het Sportjournaal, elke dag om 18:45 op NPO 1.

Radio Tour
De Tour is uiteraard ook weer te volgen via Radio Tour, elke dag tussen 14.00 uur en 18.30 uur op NPO Radio 1. De presentatie is in handen van Gert van 't Hof en Robbert Meeder, analyses zijn er van Stef Clement en Tom Veelers.

Het commentaar vanuit de koers komt traditiegetrouw van Gio Lippens en Sebastiaan Timmerman (op de motor). Dagelijks zijn er ook bijdrages te horen van verslaggevers Steven Dalebout en Corné Hendriks. Ook keert De Kwis Die Niet Te Googelen Is terug, met cabaretière Cindy Pieterse aan het roer.

De Avondetappe
Nog meer tradities: Dione de Graaff gaat weer met de tafel achter het peleton aan voor De Avondetappe. Daarin ontvangt ze vaste wieleranalisten Stef Clement en Danny Nelissen en andere gasten uit de wielerwereld. Ook komen dit jaar onder andere Louis van Gaal, Sybrand Buma en Kjeld Nuis langs. Ook Herman ('de schermman') van der Zandt maakt weer onderdeel uit van de late-night wielertalkshow, die elke avond omstreeks 22.15 uur.


Eurosport en Sporza (BE)

Ook Eurosport heeft weer de rechten op de Tour de France. Alle etappes worden integraal uitgezonden via Eurosport op tv en de Eurosport Player. De eerste week zal de Tour vanwege Wimbledon niet op Eurosport 1, maar op Eurosport 2 te zien zijn.

In België wordt de Tour op Sporza uitgezonden. Daar zijn de uitzendtijden identiek aan die van de Nederlandse NPO. Geen zin in Dijkstra & Ducrot? In België zullen ook dit jaar Michel Wuyts en José De Cauwer het commentaar voor hun rekening nemen.


Gids.tv

En laten we het niet vergeten: ook hier op Gids.tv kunt u de hele Tour de France alle hoogtepunten bekijken. Dat kunt u doen in ons speciale Tour de France-dossier. Bekijk hier het hele parcours en bekijk hier alle samenvattingen van de etappes.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Op deze zenders volg je de Tour de France 2019 live op tv of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV