Diederik van Vleuten vertelt in DWDD Summerschool over James Cook

Diederik van Vleuten vertelt in DWDD Summerschool over James Cook
Laatste aflevering van dit seizoen

Kijktip :

De laatste van vier afleveringen van DWDD Summerschool staat voor de deur. In de slotaflevering is cabaretier en muzikant Diederik van Vleuten te gast, die zal vertellen over de reis van ontdekkingsreiziger James Cook op de Endeavour.

Stille Zuidzee
Het is dit jaar 250 jaar geleden dat de Britse ontdekkingsreiziger James Cook met zijn schip, de HMS Endeavour, een tocht naar Australië en Nieuw-Zeeland maakte. Het schip koos vanaf Groot-Brittannië de westelijke richting, en het voer via Kaap Hoorn (het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika) naar de grotendeels onbekende Grote Oceaan. Daar bereikte Cook onder meer Tahiti en Bora Bora.

Diederik van Vleuten
Cabaretier Diederik van Vleuten zal vol enthousiasme vertellen over de ontdekkingsreis van James Cook en achttiende-eeuwse ontdekkingsreizen in het algemeen. Het wordt een college over de ontberingen van zeereizen in de achttiende eeuw, over moed en over het onschatbare wetenschappelijke belang van de tocht. Ook in Australië en Nieuw-Zeeland wordt bij deze iconische reis stil gestaan.

DWDD Summerschool
Het is alweer de laatste aflevering van dit seizoen van DWDD Summerschool. In de eerdere afleveringen waren de Vlaamse auteur en conferencier Bart Van Loo (die vertelde over de Bourgondiërs), zanger Waylon (outlaws in de countrymuziek) en Femke van der Laan (een pleidooi voor verdriet) te gast.

De laatste aflevering van DWDD Summerschool met Diederik van Vleuten is op donderdag 4 juli om 21.40 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van DWDD Summerschool terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Diederik van Vleuten vertelt in DWDD Summerschool over James Cook of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV